Kurkuma i med moćan prirodni antibiotik (video)

med i kurkumaKurkuma i med zajedno prestavljaju jedan od najboljih prirodnih antibiotika na svetu. Ova mešavina je još poznata pod nazivom zlatni med. Med je dobro poznat svima kao zdraviji zaslađivač, ali i kao namirnica koja jača imunitet, posebno kada se koristi u kombinaciji sa lekovitim biljkama. Kurkuma je pre svega začin, koji se dominantno koristi na istoku. Kurkuma ima u sebi sastojak kurkumin koji potencijalno ima velike terapeutske moći. Deluje kao antioksidans, zatim antiinflamatorno i antikancerogeno. Kurkuma se još koristi za pravljenje napitka pod nazivom zlatno mleko i naravno za spravljanje ovog preparata od kurkume i meda koji je prirodni antibiotik.

Kurkuma i med prednosti

Kombinacija kurkume i meda uništava bakterije, koje su razlog nastanka bolesti, ali ne samo to. Kurkuma i med stimulišu prirodni odbrambeni mehanizam. Na taj način se jača imunitet i štiti nas od bolesti. Šta je prednost ovog prirodnog antibiotika? Poznato je da antibiotici koji se prodaju u apoteci, osim što leče jednu bolest, drugu mogu da prouzrokuju. Na primer, izleče bakterije, a prouzrokuju kandidu. Zatim sintetički antibiotici narušavaju normalnu crevnu floru, mogu da izazovu zatvor ili proliv itd. Kurkuma i med kao prirodni antibiotik, nemaju negativan efekat na crevnu floru, čak naprotiv. Kurkuma i med poboljšavaju varenje i pomažu da se uspostavi normalna crevna flora.
Ovo sad može nekom da izgleda kao poziv da ne treba više koristiti antibiotike iz apoteke, nego samo kurkumu i med, ali nije tako. Činjenica je da ljudi previše koriste antibiotike i na svoju ruku, te da bi u mnogim slučajevima kurkuma i med bili dovoljni da ih zaštite. Antibiotike iz apoteke treba koristiti samo u retkim situacijama i kad doktor proceni da je to stvarno nepohodno, a ne za svaku i najobičniju prehladu.
Prema tome kada se pojave prvi simptomi prehlade, a vi umesto da krenete u apoteku po antibiotik, vi uzmite kurkumu i med.

Kako se pravi zlatni med

1 punu kašiku praha od kurkume razmutite u 100 grama meda. Kada se dobro izmeša, smesu čuvajte u teglici. Možete je koristiti nekoliko dana. Što su kvalitetniji sastojci to je bolje. Kurkuma treba da bude čista i kvalitetna, bez mešanja sa drugim začinima.

Kako se uzima kurkuma i med

Kad osetite prve simptome prehlade, pravi je trenutak za kurkumu i med. Med se inače uzima kašičicom koja nije metalna. Uzimate pripremljeni zlatni med 3 dana. Svaki put kad se stavi u usta treba sačekati neko vreme da se rastopi i onda progutati. Prvi dan treba uzeti najviše i to više puta dnevno, drugi dan malo manje količinski i ređe, a treći dan najmanje. Napravljena količina treba da je dovoljna za tri dana.

Ovaj preparat pomaže kod prehlade, nazeba, respiratornih infekcija i slično.

Kurkuma i med mogu da se uzimaju povremeno i kad niste bolesni, radi prevencije. Može jednostavno da se jede kašikom, a može i da se rastopi u vodi, prohlađenom čaju ili mleku.

Moguća neželjena dejstva kurkume

Da li se sme koristiti zlatni med u slučaju upotrebe određenih lekova, konsultujte se sa lekarom. Ono što je poznato za kurkumu je to, da ona može da snizi pritisak i šećer u krvi, da proredi krv ako se troši u većim količinama i nije dobra za one koji pate od bolesti žuči.

kurkuma i med

Share Button
loading...

Jedno mišljenje na „Kurkuma i med moćan prirodni antibiotik (video)“

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!