Kako napraviti domaće kocke za supu od povrća


Kocke za supu se obično prave od dehidriranog povrća sa dodatkom masnoće, soli i začina. Sve je to oblikovano u malu kocku. Kocke za supu mogu biti sa mesom, ali i veganske i vegeterijanske. Pravili smo domaće kocke za supu bez veštačkih boja i aroma. U nastavku možete pogledati recept.

Domaće kocke za supu, po ovom receptu i vi možete jednostavno napraviti kod kuće. Nema veštačkih boja i aroma, kao kod kupovnih. Samo stavite kocku u vrelu vodu, promešate i zdrava supa je gotova. Okrepljuje organizam, jer je prepuna vitamina i minerala. Za pripremu će nam biti potrebno dosta raznovrsnog povrća. Pa da krenemo sa pripremom.

Očistimo šargarepu. Iseckamo šargarepu. Stavimo šargarepu u veliku činiju.
Oljuštimo koren celera. Iseckamo koren celera. Smestimo koren celera u činiju.
Iseckamo oprane štapiće celera. Istresemo ih u činiju.
Očistimo paštrnjak. Iseckamo paštrnjak na komadiće. Pridružimo ga ostalom povrću u činiji.
Iseckamo praziluk. Stavimo i praziluk na gomilu.
Sledeće povrće se zove keleraba. Oljuštimo je. Iseckamo na komadiće. Stavljamo i kelerabu u činiju.
Oprane listove peršuna iseckamo sitno. Dodajemo ih ostalom povrću.
Luk očistimo. Iseckamo luk. Možda bude malo suza. Stavljamo i luk na gomilu.

Zagrejemo ulje u velikoj šerpi i sve ovo povrće istresemo u šerpu. Treba promešati. Dinstati dok ne omekša, ali ne da se raskuva. Dodajte so. Poklopite. Povrće će da pusti svoje sokove. Kada je povrće omekšalo, prebacujemo ga ponovo u činiju. Štapnim mikserom ćemo pretvoriti povrće u pire.

Istresamo smesu u pleh sa papirom za pečenje. Poravnamo smesu. Stavljamo u zamrzivač na nekoliko sati, da se stegne. Kad izvadimo, nožem sečemo na kocke. Pakujemo ih u papir. Zatim ih stavljamo u kesice i u zamrzivač. Po potrebi vadimo kocke iz zamrzivača i pravimo supu.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!