Da li med goji

medUpotreba meda kao zaslađivača nam je dobro poznata i mnogi od nas se pitaju da li med goji? Pošto je sladak kao šećer, sasvim logično bi bilo da med goji. Međutim, upotreba meda je dozvoljena u lekovite svrhe i programe za mršavljenje. Ukoliko bi da oslabite, med vam može pomoći. Ali prvo treba razumeti neke stvari.

Pitanja i odgovori o prednosti meda za mršavljenje

Postoje mnoga pitanja. Nije li med kao šećer? Hoće li kalorije u medu onemogućiti gubitak težine? Ali za razliku od rafinisanog šećera med sadrži vitamine i minerale. Rafinisani šećer se koristi za zaslađivanje hrane, ali sadrži samo prazne kalorije i ništa više. Kad se jede previše šećera postoji tendencija dobijanja na težini, ne samo zbog kalorija, nego i zbog nedostatka vitamina i minerala. S druge strane minerali i vitamini koji se nalaze u medu, a svi ovi sastojci su od velikog značaja za rastvaranje masti i holesterola. Dok kod šećera postoji tendencija da se goji, kod meda je ovaj efekat fino izbalansiran. Med je dobar izvor hranjivih materija, koje pomažu ljudima u njihovim naporima da izgube na težini. Med sadrži proteine, vlakna, šećer, razne minerale i vitamine. Daje energiju.

Med protiv bolesti

Kod pitanja da li med goji, možemo reći da za gojazne med ne samo da smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, nego med ni ne povećava telesnu težinu. Med je pokazao pozitivne efekte smanjenja lošeg i povećanja dobrog holesterola. Med smanjuje kardiovaskularno opterećenje i na taj način omogućava ljudima da vode zdraviji život, da budu fizički aktivni, što na kraju omogućava smanjenje telesne težine. Time se smanjuje rizik i od srčanog napada, moždanog udara, te arteroskleroze.

Kako se uzima med za gubljenje težine

Med se uzima najčešće sa cimetom ili med sa limunom. Cimet i med su svakako dobro poznata kombinacija koja se preporučuje i za mršavljenje.  Istraživanja su pokazala da je cimet dobar za mršavljenje. Cimet i med se koriste sa toplom vodom. Kada se ovi sastojci dobro izmešaju sa toplom vodom, onda se piju na prazan stomak i to ne goji, nego naprotiv.
Druga ništa manje dobra kombinacija je, med, limun i topla voda.  Kada se uzima med sa sokom od limuna u toploj vodi ujutro, to može pomoći za mršavljenje. Mnopgo ljudi u svetu pije ovu formula za početak dana kao način za gubljenje težine.

da-li-goji-med

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!