Samo jedi beli luk i med svako jutro na prazan stomak, a evo šta leči i recept

Poznato je da se neke lekovite biljke često mešaju sa medom i onda još dobiju na lekovitosti. U ovom slučaju beli luk i med su ta dobitna kombinacija. U narodnoj medicini za med i beli luk kažu da su to prirodni antibiotici. Vrlo lako se priprema i koristi, a poduži je spisak za šta je sve dobar ovaj preparat i šta leči. O tome ćemo detaljno u nastavku.

Med i beli luk priprema

Treba nam šolja meda i 3-4 čena belog luka. Što kvalitetniji med da bude, to bolje. Beli luk se očisti i isecka, a zatim se pomeša sa medom u teglici. Ostaviti tako da se sastojci sjedine, pa već sutra može da se jede.

Kako se koristi beli luk sa medom

Beli luk i med svako jutro treba uzimati minimum 7 dana, a može i duže. Nakon nedelju dana se može praviti pauza, pa posle nekog vremena ponoviti tretman. Jedu se beli luk i med  na prazan stomak. Uzima se svako jutro po jedna kašika i organizam funkcioniše bolje. Pa da vidimo sad šta se dešava sa čovekovim organizmom, ako se koristi med i beli luk nedelju dana.

Imunitet

Beli luk i med za imunitet su odlični, jer jačaju čovekov imunitet, tako da smo manje podložni različitim oboljenjima. Posebno je dobro uzimati ovaj pripravak tokom zime, odnosno onda kad je sezona gripa. Oni koji se ne vakcinišu protiv gripa, treba da koriste nešto za jačanje imuniteta, a med i beli luk su prava stvar. Naravno, ovo je dobra preventiva i za ostale infekcije, posebno respiratorne.

Lek za grlo

Stari narodni lek za grlo i pluća su upravo beli luk i med. Za grlo su dobri, jer imaju jako antiinflamatorno delovanje, te tako suzbijaju infekciju grla. Ovaj preparat razbija gustu sluz i ublažava suv kašalj. Isto tako razbija sekreciju iz sinusa. Pošto eliminiše šlajm i sekret, koji se sliva dole, štiti pluća od upale.

Beli luk i med za mršavljenje

Poznato je da beli luk čisti krvne sudove od masnoće, snižava holesterol u krvi i snižava pritisak. Ima indikacija i da su beli luk i med za skidanje kilograma u određenoj meri delotvorni. Oslobađanje od masnih naslaga je preventiva da ne dođe do srčanog udara. A to je jedan od najčešćih uzroka smrti kod nas.

Digestivno zdravlje

Kad su u pitanju med i beli luk iskustva su pozitivna i za digestivno zdravlje. Ova kombinacija dobro čisti želudac i creva od gljivica i bakterija. Jača probavni trakt.

Detoksifikacija

Upotreba preparata med i beli luk će omogućiti detoksifikaciju vašeg organizma. Oslobađa telo od otrova, koji se neminovno nakupljaju.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!