Svi su ludi za ovom imuno bombom. Samo spakujte ova 3 sastojka u teglu

Dobili smo ovaj recept od komšinice pre nekoliko godina i sad svake zime pravimo ovu bombu za imunitet. Da li je zbog toga, ne znam, ali već nekoliko zima nema prehlađenih u porodici. Raširio se ovaj recept i već mnogi ljudi prave. Očito da preparat ima pozitivan efekat na imunitet. Sigurno je da ne može da škodi, jer su u pitanju dobro poznate namirnice. Ako već niste napravili preporučujemo da probate

Limun, đumbir i med u tegli

Od sastojaka su neophodni limun, đumbir i med. Oljuštite koru đumbira, isto kao da ljuštite krompir. Prelep miris počinje da se širi, a ukus je prilično ljut. Koren je dosta tvrd i zato ne preporučujemo rendanje. Iseckajte ga na manje komade. Zatim uzmite limun i oljuštite mu koru. Ako je organski limun, onda može da se koristi sa korom. Iseckajte limun na komadiće. Mi smo uklonili semenke. Limun i đumbir sada stavite u aparat za seckanje. Neka se ovi sastojci usitne, da budu kao pulpa u soku. Zatim polako prespite u odgovarajuću čistu teglu. Nakon toga dodajte u teglu med i sve dobro izmešajte, da se sastojci fino rasporede i sjedine. Koristite kašiku koja nije metalna. Preparat je u polutečnom obliku i jako prijatno miriše. Ukus je istovremeno sladak, kiseo i ljut. Neverovatna kombinacija.

Sastojci

1 limun
1 koren đumbira
200 g meda

Čuvanje i upotreba

Teglu ćete otvarati i zatvarati svaki dan, zato je najbolje da je čuvate u frižideru. Nije za trudnice zbog đumbira, a dijabetičari mogu koristiti bez meda. Uzimajte obavezno 1 kašiku dnevno pre jela, a može i 2 kašike na dan. Može se uzimati preventivno ili kada ste već prehlađeni.

Korist za zdravlje

Đumbir je dobro poznat po svojoj lekovitosti. Od njega se prave čajevi, sokovi i različiti preparati za prirodno lečenje. Limun je sjajan imunostimulans i redovno se konzumira protiv prehlade. Odličan je izvor C vitamina. Kada se ova dva sastojka dodaju medu, onda se njihova delotvorna svojstva još i pojačavaju. Za med je najvažnije da nije falsifikat, zato je preporuka da se uzima od poznatih malih proizvođača. Limun, đumbir i med deluju pre svega na jačanje imuniteta, ali su korisni i za mršavljenje, protiv kašlja i za zdravlje krvnih sudova.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!