Med i zeleni orasi u medu recept

mladi orasiMed i zeleni orasi se koriste za imunitet i kao prirodni lek za štitnu žlezdu. Zeleni orasi u medu mogu biti od koristi kod hipotireoze i za ravnotežu hormona. Ovo je jedan moćan recept, gde se kombinuju samo dva sastojka. Dobijamo koristan preparat, koji obnavlja ćelije i eliminiše dejstvo toksina.

Dejstvo i osnovne karakteristike

Potrebni su nezreli mladi zeleni orasi veličine lešnika. Videćete ih na stablima oraha, negde krajem maja ili početkom juna. Mladi zeleni orasi predstavljaju pravu riznicu nutritijenata. Najznačajniji sastojci su jod, aminokiselina tirozin, C vitamin i gvožđe. Sa svim onim što kvalitetan med ima u sebi, ovaj prirodni preparat je prava lekovita bomba za naš organizam. Ova kombinacija ispoljava dejstvo kod različitih zdravstvenih tegoba. Jod i tirozin imaju ulogu za pravilan rad štitne žlezde.
Zeleni orasi u medu su ustvari idealan način da se svi ti važni sastojci iz mladih zelenih oraha zadrže i još oplemene sa kvalitetnim medom. U prošlosti su ljudi često davali bolesnoj deci med sa zelenim orasima, za bolji imunitet. Isto tako se zeleni orasi u medu daju rekovalescentima, deci i odraslima kod anemije. Ovaj prirodni preparat može da pomogne da se pročiste jetra i krv. Pokazalo se da deluje i kod upale grla i respiratornog trakta.

Priprema, upotreba i doziranje

Mlade zelene orahe sa korom oprati, osušiti i iseći na polovine, ako su sitniji ili četvrtine, ako su nešto krupniji. Neki čak i više usitne orahe ili ih samelju. Koristiti rukavice da ne ofarbate ruke. Staviti orahe u staklenu teglu i preliti sa medom. Zatvoriti dobro i ostaviti da stoji 30 dana. Orasi koji su u tegli natopljeni sa medom ispuštaju svoj lekoviti sok, pa med na kraju treba da ima nešto tamniju boju. Na kraju dobija se nešto kao sirup. Zeleni orasi u medu se čuvaju na hladnom i tamnom mestu. Upotrebljava se tako što se svako jutro uzima jedna kašičica na prazan stomak. Nekima se ne sviđa ukus, a kod nekog čak izaziva mučninu i gađenje. Uprkos tome ima dosta ljudi, koji se hvale da im je ovaj preparat zaista pomogao.

Sastojci

20 zelenih oraha veličine lešnika
500 grama kvalitetnog domaćeg meda

Može se napraviti i veća količina, pa se proporcionalno uvećavaju količine za med i zelene orahe. Nećete pogrešiti ni ako količinu meda i zelenih oraha odmerite 1:1, prema težini.

Ako želite znati zašto su dobri zreli orasi i med pogledajte ovde

zeleni orasi

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!