Samo zeleni sastojci za moćan zeleni sok za čišćenje organizma. Ovo treba svima

Nakon sezone praznika gde je dominirala jaka hrana, potreban nam je ovaj savršen zeleni napitak za čišćenje organizma i mršavljenje, ali i opskrbljivanje tela korisnim hranjivim sastojcima. Pravilo je da svi sastojci za ovaj sok moraju biti zeleni. Koristili smo spanać, krastavac, celer, kivi, zelene jabuke i  limetu. Ova prirodna kombinacija sirovog voća i povrća, učiniće da se osećate bolje, zbog koncentracije raznovrsnih vitamina i minerala. Nema sumnje da će onaj ko redovno konzumira ovaj detoks zeleni sok, biti pun energije i boljeg zdravlja.

Kako napraviti zeleni sok za detoksifikaciju

Hladnom vodom operite voće i povrće. Uz upotrebu noža i daske za sečenje isckajte sve voće i povrće, na komade koji su dovoljno mali i pogodni za obradu u sokovniku. Potom obradite sve komadiće u sokovniku. Izlazi dragoceni sok u raznim nijansama zelene boje, koji će se sjediniti u jednu fantastičnu zelenu boju. Alternativno može da se koristi blender, ukoliko nemate sokovnik. Kada je zeleni sok gotov sipajte ga u staklenu teglu ili flašu sa poklopcem i stavite ga u frižider da se ohladi, bar 1 sat pre konzumitranja.

Čuvanje i doziranje

Čuva se u frižideru. Najbolje je upotrebiti celu količinu u roku od 24 sata, a onda praviti novi zeleni sok. Piju se 2-3 čaše dnevno i to pre obroka. Ovaj zeleni sok miriše izuzetno lepo i ukus je odličan. Preporučujemo

Sastojci

1 krastavac
200 g spanaća
celer štapići
1 limeta
2 jabuke
2 kivija

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!