Evo šta se dešava u organizmu kad se pomešaju MED I ORASI

U nekim delovima sveta med i orasi se posmatraju samo kao poslastica. Ali nije to običan desert, nego i dobitna kombinacija. Narodi na prostoru Balkana veruju da kombinacija med i orasi predstavlja moćan prirodni afrodizijak. To mišljenje se prenosi sa generacije na generaciju, a u pričama starijih uvek ima istine. Med i orasi zajedno su prava energetska bomba. Podižu imunitet, jačaju organizam, poboljšavaju cirkulaciju i povećavaju izdržljivost. Još su stari Rimljani koristili med i orahe u obredima plodnosti. Kod Grka su i danas med i orasi gotovo svakodnevno na trpezi.

Med

Pravi kvalitetan prirodni med je veoma bogat mineralima. Između ostalog sadrži mineral bor, koji pomaže ženama kod proivodnje estrogena. Med povećava nivo azotnog oksida u organizmu, koji se pojavljuje tokom uzbuđenja. Kupujte kvalitetan med od malih proizvođača, jer se na tržištu pojavljuje i lažni med.

Orasi

Orasi su bogat izvor masti, proteina i ugljenih hidrata, te daju organizmu energiju. Oni sadrže vitamine A, B i E. Bogati su esencijalnim masnim kiselinama, koje naše telo ne proizvodi. Tu je zastupljen i mineral cink, koji je važan za muškarce, jer između ostalog reguliše nivo testosterona.

Med i orasi za imunitet

Med i orasi se obično prave i jedu tokom zime, kada je organizmu potrebno više energije. Obilje korisnih sastojaka u ovom preparatu, čine da se poveća otpornost organizma na različite bolesti. Ova drevna kombinacija je upotrebljavana za jačanje imuniteta još od davnina

Med i orasi priprema

Nabavite kvalitetan med i orahe za ovaj preparat. Poslažite orahe u čistu teglu i preko njih dodajte med. Stavite podjednaku količinu oraha i meda, znači da bude odnos otprilike 1:1. Konzumirajte dnevno 1-2 kašike u određenom vremenskom periodu. Med i orasi su popularan prirodni preparat za povećanje estrogena i testosterona. Treba da ga konzumiraju i žene i muškarci, ako imaju nizak libido ili pate od neplodnosti.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!