Peršun i limun dijeta za mršavljenje

limun persunMagični recept za mršavljenje ne postoji, ali kratkotrajna peršun i limun dijeta dobro će doći za mršavljenje, posebno ako se u uzmu u obzir sve prednosti peršuna i limuna zasebno i kad se spoje u ovom čarobnom napitku. Ovaj napitak je ustvari sok od limuna i peršuna, mada se i čaj od peršuna za mršavljenje može koristiti sa dodatkom limunovog soka. Peršun i limun kao lek deluju, jer čiste organizam, a mogu i da se pohvale zavidnim sadržajem C vitamina.

Dijeta sa peršunom i limunom

Ova dijeta traje samo 5 dana. Pije se napitak sa peršunom i limunom svako jutro na prazan stomak. Nakon 5 dana pravi se pauza od 10 dana, a onda je moguće ponoviti dijetu. Nema nekih drugih restrikcija u ishrani, a fizička aktivnost je uvek dobrodošla. Prema nekim izvorima, moguće je smršati do 3 kg.

Recept za napitak od peršuna i limuna

Za ovaj recept je potrebna vezica lista peršuna, limun i voda. Peršun iseckati što sitnije, najbolje koristeći secko ili blender. Iscediti pola limuna i sipati u čašu od 2 dl, a onda naliti vode. Posoliti sa 2-3 prstohvata sitno seckanog peršunovog lista. Promešati napitak dobro i kada su sastojci sjedinjeni, piti  gutljaj po gutljaj. Sve ovo može da se napravi i na sokovnik. Sasvim je logično da je pogodan ovaj sok od peršuna i limuna za mršavljenje, zato što pomaže u sagorevanju kalorija, a istovremeno hrani organizam sa mineralima i vitaminima.

Kako deluje peršun kao lek

Za peršun je naučno dokazano da je izuzetan diuretik, a isto tako je i odličan antioksidans. Mnogi ljudi danas ovu biljku koriste samo kao začin, a jedino oni dobro informisani je upotrebljavaju i kao lek. Bilo da se koristi kao sok ili čaj od peršuna, on deluje tako da izbacuje višak nagomilane tečnosti u organizmu, koja je odgovorna za to što smo debeli. Zamislite samo koliko toksina ćemo sa tom tečnosti da izlučimo iz našeg organizma. Uzimanje napitka od peršuna će verovatno uticati na to, da češće idete da mokrite, zato ga ne treba uzimati uveče. Višak vode izlazi napolje. Nastupa čišćenje organizma. Kada kažemo čišćenje u slučaju peršuna, onda se podrazumeva i čišćenje mokraćnih kanala, bešike i bubrega od bakterija. Peršun može pokrenuti pesak ili kamen u bubregu, ukoliko ga neko ima, pa i to treba imati na umu. Sa peršunom ne treba preterivati. Ne preporučuje se za trudince i dojilje.

Napitci za leto

Posebno tokom leta kada su velike vrućine, nemamo apetita za hranu, već organizam traži više tečnosti. Postoji navika da imamo tri obroka dnevno i dve užine, ali kada su velike vrućine ne treba opterećivati organizam po svaku cenu. Ono što telo traži to su prirodni osvežavajući napitci. Napitak sa peršunom i limunom upravo osvežava, bogat je mineralima i pomaže mršavljenju. Pa zašto ga onda ne bi koristili.
Naravno pored ovog postoje i drugi napitci, koji su adekvatni za leto i mršavljenje, pa pogledajte ovde.

persun i limun

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!