Soda bikarbona, pasta za zube i limun prirodno sredstvo za pranje

Neke paste za zube sadrže sodu bikarbonu, tako da je ova kombinacija već poznata kao dobra za pranje zuba. Mešanjem sode bikarbone i paste za zube dobijamo univerzalno ekološko sredstvo za pranje. Ovom mešavinom možemo prati tanjire, lavabo, wc šolju, pločice, simsove i mnoge druge stvari. Ovo sredstvo koriste ljudi koji izbegavaju detrdžente i hemikalije ili su alergični na iste. Soda bikarbona i pasta za zube sasvim solidno peru. Da bi se još poboljšao učinak pranja i miris, dodajte sok od jednog limuna.

Kako napravati sredstvo za pranje od sode i paste

Sipajte u teglu sodu bikarbonu (500 g) i preko toga istisnite jednu celu pastu za zube. Iscedite sok od limuna. Dodajite vodu i mešajte kašikom, sve dok ne dobijete masu koja je baš kao pasta i upotrebljiva za nanošenje i pranje. Čuvajte u zatvorenoj tegli i koristite po potrebi.

Upotreba

Nanesite na prljave površine i koristite sunđer. Energično trljajte i primetićete da je ovo sredstvo isto tako efikasno. Soda bikarbona uništava gljivice i bakterije na tretiranim površinama, a pasta za zube daje miris. Limun još poboljšava učinak i daje mirisnu notu. Oprane opvršine će samo morati malo bolje da se isperu.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!