Prirodni lek za izbacivanje vode iz organizma pomaže i za mršavljenje

Mnogi ljudi imaju višak vode u organizmu, koja se nakuplja u nekim delovima tela. Razlozi su različiti, a na nama je da se potrudimo da višak vode izbacimo. Posebno ako jedete hranu koja je začinjena, odnosno slana, a ne pijete dovoljno vode, potreban je diuretik da ovaj proces ubrza. Simptomi za višak vode u organizmu su nadutost, slaba pokretljivost, manjak energije i sl. Jedan od najboljih prirodnih načina za izbacivanje vode iz organizma je da koristite čaj od peršuna. Uz ovaj čaj je moguće i brzo mršavljenje, a zapravo samo se suvišna voda nakupljena u telu izlučuje napolje. Ovaj čaj može pomoći i da izbacite pesak i pročstite bubrege, a isto tako i da vas oslobodi bakterija u urinu, ako su prisutne.

Čaj za izbacivanje vode priprema

Može se koristiti list peršuna ili koren. Mi smo koristili list. Kupite na pijaci vezu peršunovog lista, a još je bolje, ako imate svoj ili da nabavite peršunov list koji nije tertiran. U šerpu naliti vodu i staviti da prokuva. Listove peršuna oprati, pa iseckati na dasci. U prokuvalu vodu sipajte seckani peršunov list. Poklopiti i skloniti sa ringle, a peršun neka stoji u vodi 20 minuta. Nakon tog vremena procedite čaj u šolje. Ako vam se ukus ne sviđa, možete dodati limun i med, ali ipak je najbolje piti samo čaj od peršuna.Sastojci

1 l vode
veza peršunovog lista
limun i med opciono

Doziranje i primena

Čaj za izbacivanje vode od peršuna piti tokom dana, a najbolje pre obroka. Može da se pije i prohlađen. Prijatno osvežava dah. Vremenski se pije 5-7 dana, a onda se pravi pauza. Za to vreme trebalo bi da izbacite suvišnu vodu iz organizma, izgubite neki kilogram, a možda i izbacite bakterije iz mokraćnih kanala ako su prisutne u većim granicama nego što je normalno. Sa izbacivanjem viška vode zapravo izbacujemo i otrove iz organizma. Nemojte ovaj čaj piti uveče, zato što tera na mokrenje, pa da ne bi morali da ustajete noću.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!