Heljdino brašno i kefir za čišćenje creva i detoksifikaciju organizma

kefirPomešano heljdino brašno i kefir, recept ruske narodne medicine, koristi se za detoksifikaciju organizma, tako što čisti creva. Ako ste češto umorni, nervozni, prehlađeni, skloni infekcijama, onda to može biti signal da su u organizmu prisutni otrovi, koje treba izbaciti.

Kada se uzima heljdino brašno i kefir

Period čišćenja organizma treba da traje 2 nedelje. Preporučuje se 2 puta godišnje, posebno za one koji ne poste (post je isto jedan način za čišćenje organizma). Neki ovo nazivaju dijeta sa kefirom i heljdinim brašnom, jer je korisno i kod viška kilograma.

Kako se priprema heljdino brašno i kefir

Recept za kefir i heljdino brašno je se svodi na pripremu ove mešavine. Neophodno je jednu kašiku heljdinog brašna preliti sa čašom kefira. Kefir se obično i kupuje u čašama. To se sve promeša i ostavi u frižider. Eto kako se priprema heljdino brašno i kefir. Najbolje bi bilo ovo napraviti uveče pre spavanja, a ujutro još jednom promešati i popiti sve. Ako doručkujete, onda se uzima 30 minuta pre jela, ali najbolje je da ovo bude zamena za doručak tih 14 dana.

Prednost kefira i heljdinog brašna

Kefir je koristan za probavu. Omogućava redovno pražnjenje creva i čišćenje creva. Kefir je poznat kao eliksir. Ko brine o zdravlju i dugovečnosti odlučuje se za ovo piće. Heljdino brašno isto tako ima svoje prednosti. Jača telo, dobro je za krvne sudove, bolja je cirkulacija, otklanja pospanost, dobar je diuretik, povećava koncentraciju i omogućava bolje pamćenje, snižava pritisak i korisno je protiv opstipacije. Zajedničkim snagama, kada se pomešaju ova dva sastojka dobijamo moćnu kombinaciju, koja čisti creva i krv, a time i otrove iz organizma, reguliše metabolizam, nivo šećera u krvi, povećava hemoglobin. Prednost ove mešavine je i to što omogućava mršavljenje, pa je mnogi koriste za dijetu.

Kde nabaviti heljdino brašno

Heljdino brašno se kupuje u prodavnicama zdrave hrane ili biošopovima, a nije isključeno da ćete ga naći u velikim megamarketima. Kefir kao i uvek dostupan je na rafovima gde se prodaju mlečni proizvodi.

heljdino-brasno

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!