Kako se koristi jabukovo sirće i med za mršavljenje i kao lek

Jabukovo sirće i med su dve izuzetno korisne prirodne tvorevine. Kada se uzimaju zasebno, obiluju pozitivnim efektima na zdravlje. Kada se pomešaju jabukovo sirće i med, rezultati su još bolji, jer deluju kao prirodan lek. Ističemo efikasnost za mršavljenje, ali ima još prednosti upotrebe ove kombinacije. Treba skrenuti pažnju da je poželjno da jabukovo sirće i med budu što kvalitetniji, domaći, organski i onda rezultati neće izostati. Iako je sirće kiselo, a med sladak, veruje se da ova kombinacija dovodi u ravnotežu ph vrednosti u organizmu, što dalje pogoduje unapređenju zdravlja.

Kako se koristi jabukovo sirće i med

Ako imate nutritivno vredne kvalitetne sastojke, pravite ovu mešavinu. U čaši vode 2 dl razmutite 1 kašiku meda i 1-2 kašike jabukovog sirćeta. Uzimati svako jutro na prazan stomak, kao prvu stvar kad se probudite, a tek posle 30 minuta sledi doručak. Moguće je da će vam u početku ukus biti čudan, ali kad posle određenog vremena na sebi osetite promene na bolje, ni ukus vam više neće smetati. Nakon mesec dana upotrebe treba praviti pauzu.

Šta leči jabukovo sirće i med

– jabukovo sirće i med za mršavljenje su delotvorni
– bolovi u zglobovima će biti ublaženi, ako se koristi ova kombinacija (pogodno za artritis)
– bolja probava i pražnjenje creva
– uspostavlja se ph balans u organizmu
– snižava holesterol i krvni pritisak
– koriste se jabukovo sirće i med za upalu grla (smiruju upalu)
– usporava se starenje i dobija na energiji
– bolje je stanje kože i kose
– otklanja loš zadah

Jabukovo sirće i med nuspojave

Uzimanje jabukovog sirćeta i meda umereno, obično ne škodi. Ipak treba reći da ljudi koji boluju od bolesti želuca, čira, gastritisa i kiseline neće dobro podnostiti ovu kombinaciju i zato ne treba da je koriste. Dugotrajno i preterano uzimanje jabukovog sirćeta nije dobro, jer može sniziti nivo kalijuma u organizmu i uticati na smanjenu gustinu kostiju (osteoporoza), pa treba biti oprezan. Jabukovo sirće može biti u interakciji sa nekim lekovima, pa treba konsultovati lekara oko upotrebe. Med isto tako ne treba da se troši u većim količinama. Jedna kašičica dnevno je sasvim dosta.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!