Kako izlečiti bakterije u urinu – prirodno lečenje čajevima po receptu travara

Često se dešava da se nakon analiza urina otkriju bakterije u mokraći. Nekad je to mali broj i nije neophodno lečenje, a moguće je i da se bakterije u urinu dosta namnože, pa tada moramo nešto preduzeti. Doktor će kao što je već ustaljena praksa prepisati terapiju antibioticima. Ne treba uopšte odbacivati antibiotike, ako nam mogu pomoći da izlečimo bakterije, ali činjenica je da se veliki broj ljudi danas žali, da nisu uspeli da izleče bakterije u mokraći pomoću antibiotika. Drugi opet kažu da su uspeli, ali su se bakterije vratile. Oslanjajući se na iskustva onih koji su se izlečili, jedan travar mi je otkrio prirodan recept, a radi se o lečenju pomoću čajeva. Ono što je najvažnije, uopšte ne morate prekidati ili odbacivati terapiju koju vam je lekar prepisao.

Zašto su se pojavile bakterije u urinu

Ima više uzroka. Recimo možda postoji neka opstrukcija, kod protoka urina. To može biti pesak ili kamen, a moguće je i da je uvećena prostata kod muškaraca, koja vrši pritisak na uretru. Onda treba rešavati uzrok. Pad imuniteta i nedovoljan unos tečnosti pogoduju razvoju bakterija. Neadekvatna higijena i posebno način brisanja kod žena izgleda da imaju značajnu ulogu. Treba se brisati od mokraćnog kanala, a ne ka njemu. Žene su malo sklonije ovim bakterijskim infekcijama, jer je kod njih mokraćna cev kraća, pa bakterije lakše dospeju do bešike. Tegobe su nekad prisutne, a nekad uopšte nema simptoma. Zapravo čest je slučaj da nema nikakvih simptoma, što predstavlja poteškoću za dijagnostikovanje, ali ne i za iskusnog doktora. Nekad veliki broj bakterija u mokraći izazove povišenu temperaturu. Svako od nas bi trebao bar jednom do dva puta godišnje da radi urinokulturu, da proveri ima li bakterija. Posebno se to odnosi na one koji su već imali bakterije u urinu, pa su izlečili.

Promena pristupa kod ishrane i pića

Kada smo konstatovali prisustvo bakterija mokraći, još neke stvari treba imati u vidu. Ishrana koja se bazira na velikom unosu šećera i masti, dovodi do kisele mokraće, a kao takva je pogodna za razvoj bakterija, kao i za teže lečenje bakterija koje su već tu. Zato je potrebno obogatiti ishranu voćem i povrćem, te žitaricama sa celim zrnom. Slatkiše, belo brašno, testo, masnu hranu, gazirane napitke i alkohol ne treba sad uzimati. Neki stručnjaci čak savetuju da se tokom terapije čajem, uzima soda bikarbona, upravo da bi dejstvo čaja bilo efikasnije, zbog te prisutne kiselosti u oraganizmu.
Još jedna stvar koja je jako bitna, jeste uzimanje tečnosti. Kad kažemo tečnost mislimo na vodu. Pored čaja moraju se uzimati dovoljne količine vode, da bi što više mokrili, a tako bakterije izlaze iz organizma.

Čaj za lečenje bakterija u urinu

Radi se zapravo o mešavini čajeva. Trebaće vam čaj od kukuruzne svile, lista breze i rastavića (poljska preslica). Ovi čajevi mogu da se nađu u biljnim apotekama ili bukvalno na pijaci kod travara. Čaj se priprema tako što na količinu od 2,5 dl vode sipate jednu malu kašiku lista breze, prstohvat kukuruzne svile i prstohvat rastavića. Kukuruzna svila izgleda kao dlake kose i onda je gotovo nemoguće da se stavi u kašiku. A rastavić izgleda kao iglice nekog četinara. Kada ste stavili lekovite biljke u čaj, onda vodu zagrevate do ključanja. Čim proključa sklonite i ostavite još 10 minuta, a onda procedite i pijte. Ovaj čaj ne treba zaslađivati. Čaj je najbolje piti dok je još mlak, gutljaj po gutljaj, na pola sata pre jela. Piju se 2 do 3 šolje na dan i tako 7 dana.
Nakon 7 dana završavate terapiju ovom mešavinom čajeva, a možete nastaviti sa nekim drugim čajevima koji imaju slično dejstvo. To su čaj od peršuna koji je odličan diuretik ( peršun je uvek lako dostupan), zatim čaj od peteljki trešnje ili višnje (ako ga negde nađete u prodaji) i uvin čaj. Ove čajeve ne mešate, nego pravite zasebno.
Sve ove navedene lekovite biljke su odlični diuretici, a to znači da bi u ovom periodu trebalo da imate pojačanu i čestu potrebu za mokrenjem. To je dobro, jer tako bakterije u urinu izlaze napolje.
Nakon 2-3 nedelje terapije čajevima, ponovo uradite analizu urina na bakterije, da vidite kakvi će biti rezultati.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!