Soda bikarbona i limun za lice zube kosu i dezodorans

soda i limunSoda bikarbona i limun su idealan spoj kao kozmetičko sredstvo, posebno za lice, zube, kosu i kao dezodorans. Limun je više poznat kao piće limunada, koje pijemo za osveženje i bolji imunitet, ali upotrebljen u kozmetičke svrhe je zaista delotvoran. Podsetimo se samo, da se limun stavlja na laktove, gde je suva i gruba koža. Soda bikarbona čisti, odmašćuje i dezinfikuje, a mnogi su ubeđeni da i leči neke bolesti.

Soda bikarbona sa limunom za lice

Koliko samo ima preparata za čišćenje lica i lepši ten, koji vam se nude, a ovo je nešto tako jednostavno. Potrebno je umiti se i na mokro lice utrljati sodu bikarbonu, po celom licu (naravno osim očiju). Dovoljna je jedna kašičica. Nakon maksimalno 10 minuta isperite. Posle vatom ili tuferom nanesite limunov sok. Hoće da peče, ali prolazi. Nakon 5 minuta isperite, obrišite lice i nanesite kremu koju obično stavljate pred spavanje. Sve se to radi uveče, pre spavanja. Na ovaj način ćete sodom bikarbonom i limunom dobro očistiti lice od svih nečistoća i bakterija, koje su se neminovno nakupile na licu. Dovoljno je jednom nedeljno praktikovati ovu kombinaciju.

Soda bikarbona i limun za čišćenje i beljenje zuba

Ako limun i sodu bikarbonu stavljaju i u neke paste za zube, zašto mi ne bi mogli da ih upotrebimo u izvornom obliku. Prah sode bikarbone i limunov sok razmutite u manjoj količini, da se dobije mešavina koja može da se nanese na četkicu za zube. Nanesite na zube i ostavite par minuta da deluje, a onda isperite i operite pastom za zube. Soda bikarbona i limun će lepo očistiti i izbeliti zube posle nekoliko tretmana. Sem toga dezinfikuju desni i usnu duplju od bakterija i gljivica. Pogledajte i druge načine kako izbeliti zube

Soda bikarbona i limun za kosu

Danas kada je postalo sasvim jasno da u šamponima koje koristimo ima sve više hemikalija, koje u suštini peru kosu, ali loše deluju na zdravlje kose, treba tražiti prirodne alternative kupovnim šamponima. Upravo ove hemikalije iritiraju kožu glave i odgovorne su za to što nam je kosa masna, suva ili opada. Limun i soda bikarbona su svakako odličan izbor, jer dobro čiste vlasište. Limunov sok čisti i osveževa kosu, daje joj prirodan sjaj i vlaži je.  Soda bikarbona deluje vrlo slično kao i limun. Soda bikarbona se koristi sa vodom za pranje kose, a postoji i takozvano suvo pranje kose sodom bikarbonom. Neki ljudi su zauvek napustili upotrebu kupovnih šampona za kosu. Međutim kosa im nije prljava i izgleda bolje nego ikad.

Soda bikarbona i limun kao dezodorans

Zaista neverovatno. Sve vreme nam je tako dobar, prirodan dezodorans na dohvat ruke, a mi to ne znamo. Dovoljno je da isečete limun na pola i na jednu polu sipate malo sode bikarbone. Utrljajte limun ispod oba pazuha i ceo dan ste mirni, bez neprijatnih mirisa. Kako je to moguće? Jenostavno limun sa sodom bikarbonom ubija bakterije, koje se tu nalaze i koje proizvode neprijatne mirise. E sad nekom deluje samo limun, a nekom samo soda, a kod nekog je potrebna kombinacija sode i limuna. Prednost dajem limunu, a vi probajte, pa ćete videti koja vam opcija odgovara.

Nedoumice oko sode bikarbone

Mnogo se danas govori o sodi bikarboni. Međutim stvara se nedoumica, koliko je bezbedna njena upotreba. Da li soda bikarbona sadrži aluminijum ili ne? U supermarketima se može kupiti soda bikarbona na kojoj piše da je za hranu, što bi trebalo da znači da je bezbedna njena upotreba za čoveka. Ta soda bikarbona je prilično jeftina. S druge strane u apotekama prodaju medicinsku ili farmaceutsku sodu bikarbonu bez aluminijuma, koja je značajno skuplja. Da li to znači da je ona u supermarketima sa aluminijumom? Postavlja se pitanje kakva je razlika između sode bikarbone koja se prodaje u marketima i u apotekama. Da li samo u ceni, ako se i za jednu i za drugu tvrdi da je za ljudsku upotrebu. Sve ovo deluje prilično zbunjujuće za prosečnog potrošača koji želi da kupi sodu bikarbonu.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!