Kako očistiti rernu koristeći pamet umesto mišića (video)

Svako ko ima rernu, a ne služi mu za ukras, zna koliko je teško sačuvati rernu da bude čista, ma koliko se mi trudili. Zato je ponekad neophodno temeljno očistiti rernu. Ali nemojte koristiti nikakve žice, grube sunđere, agresivne hemikalije i detrdžente. Tako možete samo oštetiti emajl, a i namučićete se, jer trebaju jake ruke. Sem toga u rerni pripremamo hranu, pa je upotreba hemikalija nepoželjna i to svi izbegavaju. Zato smo se i mi usredsredili na čišćenje rerne prirodnim sredstvima.

Pasta za rernu od sode bikarbone

Sodu bikarbonu treba uvek imati u kući, a ako je nemate kupite je za ovu priliku. Uzmite veće pakovanje, jer nije skupa. U odgovarajuću posudu sipajte sodu bikarbonu, zatim postepeno nalivajte vodu uz mešanje. Treba da se dobije pasta, da dobijena masa ne bude ni tečna ni previše gusta, tako da može da se nanosi. Pasta za rernu od sode bikarbone se nanosi na isprljane površine u utrašnjosti rerne. Budući da je kod nas najviše bio zaprljan središnji deo, na njega smo nanosili pastu (a ne na celu površinu), upravo iz razloga da bi kasnije bolje uočili razliku i koliko je ovo sredstvo efikasno. Zatvoriti rernu i nanetu pastu ostaviti da deluje nekoliko sati, a možete ostaviti i preko noći.

Rezultati nakon nekoliko sati

Posle nekoliko sati otvorili smo rernu i mokrim sunđerom skidali pastu, a zatim i prebrisali tretiranu površinu. Naše iskustvo je odlično, jer za svega nekoliko sati više od 95% prljavštine je iščezlo, a nismo se nimalo namučili ribajući rernu. Zapravo, soda bikarbona je pokupila svu prljavštinu sa sobom. Mislim da se uočava, koliko je ovo bilo jednostavno i efikasno rešenje.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!