Kako ukloniti mitisere sa nosa na licu prirodnim putem

mitiseri na nosuMitiseri na licu, u vidu malih crnih tačkica, zaista mogu naružiti lepo lice. Kako ukoniti mitisere i rešiti ih se prirodnim putem, kod kuće? Očistiti mitisere sa nosa i drugih mesta je moguće. Uklanjanje sa lica je prioritet, jer su tu najvidljiviji, ali pojave se kod nekog mitiseri na leđima, u uhu i na drugim delovima tela. Nastaju tako, što dolazi do začepljenja pora, usled preteranog lučenja masnoće. Problem može biti hormonske prirode, a doprinosi i loša higijena, kao i ishrana. Od mitisera mogu se razviti bubuljice akne, koje se još teže uklanjaju. Znoj i masnoća im odgovaraju, tako da je redovno, umivanje od vitalnog interesa. Neki ljudi istisnu mitiser noktima i onda masnoća izađe, a ostane prazna rupica. Ovo može biti bolno i nije baš dobra ideja. Možda, samo ako ih ima malo, ali ako je mnogo mitisera, predstavlja nemoguću misiju. Bol, crvenilo posle i krv, nisu ništa neobično. Zato bolni nisu tretmani za uklanjanje mitisera limunom, paradajzom, kafom, sodom bikarbonom, ovsenom kašom.

Uklanjanje mistisera sa limunom i morskom soli

Limun je poznat kao dobar antiseptik i antioksidans. I u ovom slučaju ta svojstva limuna ća nam koristiti. Limun je veoma kiseo, pa se razređuje sa vodom, da ne bi preterano iritirao kožu. U ovu limunadu, da je tako nazovemo može se dodati prstohvat morske soli, radi efikasnijeg dejstva. Naneti na lice pomoću vate i ostaviti da odstoji 20 minuta. Može da pecka, ali morska so i prirodna kiselina iz limuna, su dobra kombinacija za sušenje mitisera.

Paradajz za uklanjanje mitisera

Još jedan prirodni način kako ukloniti mitisere sa lica je upotreba paradajza. Paradajz isto ima svoju kiselinu i antiseptička svojstva. Zgnječite paradajz i iskoristite koru i sok za tretman lica. Treba se usredsrediti na nanošenje paradajza na nos, obraze i čelo, a paziti na oči. Trebalo bi držati namazano lice sa paradajzom, bar 2 sata. Ovi tretmani prirodno isušuju mitisere, pa će to pomoći da oni postepeno nestanu sa kože.

Ovsena kaša za uklanjanje mitisera

Kada se pomešaju ovsena kaša i jogurt, to je odlična kombinacija za uklanjanje mitisera. I ovome se može dodati paradajz sok ili limun, pa onda se još pojačava dejstvo. Nanesite ovsenu kašu preko celog lica i ostavite 10 minuta, pa isperite. Potreban je redovan tretman, dok se ne očiste mitiseri sa nosa i lica.

Uklanjanje mitisera kafom

Koristi se ustvari talog kafe. Nanošenje se vrši vatom ili tuferom, kružnim pokretima. Neka stoji na licu 5 minuta, a onda isperite. Tako kafa pomaže za uklanjanje mitisera u vidu pilinga za lice, pa je sad lice spremno za parenje.

Parenje za uklanjanje mitisera

Parenje lica, kao kod prehlade i zapušenog nosa, isto dosta pomaže za uklanjanje mitisera sa lica. Kao čaj se može koristiti kamilica, čije je dejstvo blago i pogodno za lice. Nagnuti glavu nad vruću vodu sa kamilicom i prekriti peškirom. Tako se pariti 10 minuta. Redovno parenje će očistiti mitisere. Isto tako parna kupatila i saune mogu pomoći za čišćenje mitisera.

Uklanjanje mitisera sodom bikarbonom

Od sode bikarbone se pravi pasta. U čaši se umuti jedna kašika sode bikarbone i malo vode, tako da dobije formu paste. Pasta se nanosi na mitisere, a nakon 10 minuta se ispira vodom. I tako 2 puta nedeljno. To će biti od pomoći za uklanjanje mitisera sa nosa i lica.

mitiseri

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!