Uklanjanje bradavica – kora od banane, soda bikarbona i jabukovo sirće

Već smo dosta toga rekli o uklanjanju bradavica. Tokom proleća, leta i jeseni tu su biljke kao što su rosopas, smokva, čuvarkuća i druge. Ali kako uklanjati bradavice tokom zime ili kako to da rade oni kojima ove biljke nisu dostupne. Evo jednog recepta na koji svi možemo da se oslonimo, kad je u pitanju prirodno uklanjanje bradavica, jer su ove namirnice svima dostupne. Neki ih uvek imaju kod kuće. Potrebne su banane, soda bikarbona i jabukovo sirće.

Priprema

Oljuštiti bananu i ne bacati koru. Iseći koru na komade, pa sa unutrašnje strane posuti sodom bikarbonom. Preko toga nafajtati jabukovim sirćetom. Kada se ovi sastojci sjedine na kori od banane, onda smo dobili obloge koje idu na bradavice.

Sastojci

1 kora od banane
soda bikarbona
jabukovo sirće

Tretman

Tretman bradavica se sastoji iz toga da ovako dobijene obloge privijamo na bradavice po telu i preko umotavamo celofanom ili pamučnom tkaninom, da bi učvrstili. Preko noći držati na bradavici, a ujutro skinuti i isprati hladnom vodom. Ponavljati tretman, dok bradavica ne iščezne. Neki ljudi čak koriste i samu koru od banane za uklanjanje bradavica, ali smatra se da je uz upotrebu jabukovog sirćeta i sode, kora od banane u ovom slučaju još delotvornija.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!