Maska za lice od meda

maska od medaJedna od najboljih prirodnih maski je svakako maska za lice od meda. Dobra je protiv bora i bubuljica (akni). U zavisnosti od tipa kože i željenog dejstva, postoje varijacije, gde se maska za lice od meda obogati dodavanjem limuna, cimeta, jogurta, mleka ili maslinovog ulja. Naravno, može se koristiti i sam med, bez dodavanja drugih namirnica. Primenom maske od meda jednom do dva puta nedeljno, na licu se primećuju promene. Koža lica je čistija, mekša i lepše boje. Kada nešto stavljamo na kožu, naročito kožu lica, uvek treba dati prednost onim preparatima koji mogu da se jedu. Med je upravo to. Potpuno prirodna namirnica od pčela i biljaka. Nema bilo kakvih primesa hemikalija, čijoj upotrebi je naklonjena kozmetička industrija. Preporučuje se upotreba kvalitetnog sirovog meda.

Maska od meda i maslinovog ulja

Maska za lice od meda i maslinovog ulja bila je u upotrebi još u antičko doba. Osvežava lice i daje mu mladalački izgled. Ova maska se pravi mešanjem jednake količine meda i maslinovog ulja. Dakle, pomešajte jednu kašičicu meda i jednu maslinovog ulja. Nanesite na lice i ostavite 30 minuta. Ovo je maska za sve tipove kože, ali ako vam je koža suva, jednostavno držite masku na licu duže. Zatim isperite prvo toplom, a zatim i hladnom vodom.

Maska za lice od meda i mleka

Postoji i ova kombinacija kada se koriste med i mleko. Legenda kaže, da je Kleopatra, nanosila na lice masku od meda i mleka svako jutro. Med i mleko daju koži lica zdrav i mladalački izgled, a dobra je ova kombinacija i za glatkoću kože, te protiv bora i umornog lica. Potrebna je jednaka količina meda i mleka. Naneti na lice i držati svega 15 minuta. Potom se ispire mlakom vodom.

Maska od meda i cimeta protiv bubuljica

Maska za lice od meda i cimeta se koristi kada je koža lica sklona bubuljicama. Meša se med sa cimetom i to idu 3 kašičice meda, a pola kašičice cimeta. Kada se sve lepo umeša, onda se nanese na lice i drži se tako oko 20 minuta, pa se lice ispere. Dejstvo meda i cimeta nam je dobro poznato, ali mnogi ne znaju da se koriste ovako spolja. Ova mešavina ima antibakterijsko dejstvo, pa je ustvari idealna za kožu sklonu aknama. Treba biti oprezan na početku upotrebe, jer cimet zna kod nekih osoba, da iritira kožu lica.

Maska od meda jogurta i avokada za suvu kožu

Ovo je maska za one koji imaju suvlju kožu lica. Za ovu masku treba umešati kašičicu meda, kašičicu avokada i kašičicu punomasnog jogurta. Dobro umešati i naneti ravnomerno na lice. Nakon pola sata držanja na licu, isprati masku. Masnoća iz avokada i jogurta dubinski vlaži kožu lica. Mlečna kiselina iz jogurta stimuliše lučenje kolagena, ravna kožu i održava je glatkom.

Maska od meda i limuna protiv tamnih fleka na licu

Potrebno je umešati dve male kašike meda sa pola male kašike limuna. Naneti na lice i ostaviti tako 30 minuta. Sok od limuna deluje tako što čisti kožu, posvetljuje tamne fleke na koži i zamaskira ožiljke. Koža postaje meka i glatka vrlo brzo, ali je više nanošenja potrebno da bi se posvetlile fleke i smanjila uočljivost ožiljaka.

med

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!