Đumbir med i limun za imunitet (video)

djumbir med limunĐumbir med i limun zajedno, su najbolji recept za imunitet, a neki tvrde i za mršavljenje. U našim krajevima zima dugo traje. Hladno vreme uvek nosi sa sobom rizik od prehlade. Česta kolebanja temperature pogoduju širenju virusnih infekcija. Evidentno je da, ako želimo ostati zdravi, moramo pronaći zaštitu. Prednost uvek treba dati prirodnim sredstvima, u odnosu na farmaceutske preparate za podizanje imuniteta, kojima nas svakodnevno zasipaju u reklamnim kampanjama.

Ova kombinacija je moćan tojni preparat

Med je svima dobro poznat kao imunostimulans i kod nas tradicionalno već vekovima upotrebljavana namirnica za jačanje organizma i podizanje imuniteta. Za med je važno da bude kvalitetan. Mogu da postoje značajna odstupanja u pogledu kvaliteta, kada se med kupuje u marketima u odnosu na prirodan med malih proizvođača. Savet je da kupujete kvalitetan med po preporuci, direktno od proizvođača. Med se nikad ne uzima metalnom kašikom.
Limun je voće za kojim svi prvo posegnu kad osete slabost pred prehladu.To je dobar izvor C vitamina. Još su nas naše bake od malena navikle da pijemo limunadu, ne bez razloga, jer limun stvarno vraća energiju i bori se protiv virusa i bakterija.
Med i limun su zaista dobro rešenje za imunitet, ali kad se svemu tome doda još đumbir, e onda je to tek ono pravo i kompletno rešenje za naš imunitet.
Đumbir je namirnica koja nije u potpunosti prihvaćena na našem tržištu, ali kako ima sve veći broj onih koji su se uverili u njegova lekovita svojstva, đumbir postaje sve popularniji i sada je već dostupan u svim većim trgovinama. Ono sa čime se potencijalni potrošači đumbira suočavaju, je što ne znaju kako da ga upotrebe u ishrani, pa onda odustanu. Zato smo mi ovde pisali kako napraviti čaj od đumbira, sok od đumbira, a dajemo vam u nastavku i ovaj recept sa đumbirom.

Iako se ova moćan trojni preparat može uzimati i kad je prehlada već nastupila, bolje je preduprediti prehladu i uzimati đumbir med i limun preventivno, povremeno.

Đumbir med i limun recept

Limunu odstraniti koru, iseći ga na pola i povaditi semenke, pa komade limuna ubaciti u blender. Đumbir oljuštiti i iseckati na kolutiće, pa isto staviti u blender. Uključiti blender da se usitne sastojci. Dodati med i dobro izmešati. Sipati preparat od đumbira, meda i limuna u pripremljenu, čistu i suvu teglicu. Čuvati u frižideru. Uzimati 1-2 kašike dnevno, kašikom ili razmućeno u čaši vode.

300 gr meda
3 limuna
komadić korena đumbira

teglica

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!