Zelena glina u prahu upotreba spolja i kako se pije iskustva

Zelena glina ima široku primenu kada je reč o zdravlju. Upotreba se deli na spoljnu i unutrašnju upotrebu, odnosno oralnu. Spolja se najčešće koristi kao maska od gline za lice i kosu, a pije se za čišćenje organizma. Deluje kao magnet koji privlači na sebe toksine. Zelena glina u prahu se prodaje u apotekama. U kombinaciji sa nekim biljnim preparatima može da deluje još efikasnije.

Šta je zelena glina?

Zelena glina se smatra najboljom, jer od svih glina najlekovitije deluje, tako što hrani slojeve kože i iz organizma izvlači otrove. Najpoznatija je kao francuska zelena glina i često je tako zovu, mada se proizvodi i u drugim zemljama. Dobija se iz naslaga zemlje iz priobalnih područja, koje nastaju pod uticajem sunca i mora. U njoj ima razgrađenog biljnog materijala i minerala kao što su kalcijum, magnezijum, fosfor, silicijum, selen, bakar, cink. Alternativna medicina vrednuje zelenu glinu kao naročito kortisnu i kao terapijski tretman za razne zdravstvene probleme.

Maska od zelene gline

Kroz istoriju je zelena glina maska upotrebljavana za lice, kao trertman za lepotu. I danas je ova glina sastavni deo mnogih masovno korišćenih maski za lice. U čemu zapravo može da nam pomogne maska od zelene gline? Dobra je za uklanjanje nečistoća sa lica, čišćenje pora, toniranje kože, piling mrtvih ćelija kože i smanjenje upale od akni. Naravno može se spolja koristiti, ne samo kao maska od gline za lice, nego i na drugim delovima tela kao oblog, još i za omekšavanje ogrubele kože.
Maska od zelene gline za kosu isto može da se koristi. Uspešno uklanja perut, višak masnoće, mrtve ćelije sa temena i čini kosu zdravijom.

Kako napraviti masku od zelene gline za lice

U adekvatnu posudu dodajte 2 kašike zelene gline u prahu, zatim i malu, ali dovoljnu količinu vode, da se mešanjem može dobiti pasta.  Stavite i jednu kap eteričnog ulja čajevca. Nanesite na lice u tankom sloju, a predeo oko očiju preskočite. Ostavite tako 10 minuta, pa isperite hladnom vodom i nanesite hidrantnu kremu.

Kako napraviti masku za kosu od zelene gline

Pola šolje zelene gline se meša sa vodom, da se dobije pasta, kao lekovito blato. Kada se formira pasta, dodaje se mala kašika jabukovog sirćeta i 7 kapi eteričnog ulja lavande. Izmešati i tako dobiti masku za kosu. Nanositi na vlažnu kosu, tako što se prvo tretira koren i teme, a kasnije i vlasi. Držati na kosi 30-60 minuta pa isprati.

Čišćenje organizma glinom

Nagomilani toksini u organizmu su verovatni uzrok alergija, problema sa varenjem, zamora, glavobolje i letargije. Kada se pije zelena glina, ona privlači i na sebe prikuplja otrove iz krvotoka i ćelija, a zatim kroz creva izbacuje napolje kao otpad. Posebno se ističe ova moć gline da absorbuje toksične materije. I na taj način je zelena glina korisna za detoksifikaciju organizma.

Kako piti zelenu glinu

Jeste malo čudo piti zemlju, ali ako stvarno ima koristi, da vidimo kako se pije zelena glina? Za čišćenje organizma se preporučuje piti zelenu glinu 21 dan, a može i duplo duže. Uveče jednu kafenu kašiku pomešati u čaši vode i poklopiti. Svako jutro 30 minuta pre doručka, na prazan želudac se pije razmućena zelena glina u vodi. S tim što se prve nedelje pije samo voda iznad gline, da bi se organizam navikao postepeno, a kasnije se promeša glina u vodi i sve se popije. Zelena glina za unutrašnju upotrebu može se uzimati i 3 puta dnevno u slučaju akutnih stanja trovanja.

Saveti za upotrebu zelene gline

Zelena glina u prahu mora biti suva, tako da je čuvate na mestu gde nema vlage. Savetuje se da se pri čuvanju i mešanju ne koriste metalne posude i kašike, već staklo, keramika ili drvo. Veruje se da glina u kontaktu sa metalom gubi svoje korisne elektromagnetne osobine.
Iskustva potrošača zelene gline, govore nam da je glina ipak više korisna za masnu nego za suvu kožu. Neki korisnici kažu da im glina isušuje kožu. Što se tiče oralne upotrebe, većina korisnika izražavaju zadovoljstvo detoksikacijom organizma i pozitivnim efektima gline u tom pogledu. Iz iskustva neki od njih, istina imaju neprijatnost, pri samom saznanju da je to što piju glina zemlja. Uz to naravno da nije ni ukusno. Dugotrajna upotreba nije poželjna da ne bi došlo do dehidracije organizma i teloženja kamenca.

Druge medicinske koristi

Zelena glina prema nekim istraživanjima ima antibakterijska svojstva. Navodi se tako da francuska zelena glina uspešno leči Buruli čir. To je bakterijska bolest, koja može biti i smrtonosna, kad nastaje problem u masnom tkivu ispod površine kože, a to dovodi do pojave velikih čireva na koži. Prema izveštaju Državnog univerziteta u Arizoni istraživači su pronašli da je zelena glina efikasna u inhibiranju Ešerihije koli, Salmonele i još nekih patogenih bakterija, koje izazivaju ozbiljne probleme i ponekad infekcije kože otporne na lekove.
Navedimo još neke interesantne moći zelene gline.
Postoji podatak da glina kao sredstvo za uništavanje bakterija, može da učini da zagađena voda postane upotrebljiva i neškodljiva za čoveka.
Kada se koristi kao dezodorans, skuplja znoj i neprijatne mirise. Oni se jednostavno gube, jer ih glina apsorbuje. Moć upijanja koju glina poseduje, često se poredi sa efektom sunđera. Pa eto tako na sličan način radi i kada se pije. Čisti nepoželjne materije iz creva, kao što eliminiše i gasove.

Gde kupiti zelenu glinu i cena

Francuska zelena glina ili samo zelena glina u prahu može se kupiti u apotekama, zdravoj hrani ili naručiti putem web shop prodavnica. Ima raznih proizvođača, pa se postavlja pitanje koja je kvalitetnija. Sigurniji smo kad je organska zelena glina renomiranih proizvođača. Po nekim izvorima najbolja je ona koja je najzelenija. U zavisnosti od načina upotrebe, treba tražiti glinu za spoljnu ili pak unutašnju upotrebu (prečišćena ili ventilirana glina za oralnu upotrebu), ako ćemo je piti. Kad je u pitanju cena, glina za oralnu upotrebu je oko 500 dinara za 150 g, dok je za spoljnu upotrebu 200 g oko 50 dinara.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!