Maska za kosu od kvasca jaja banane i meda

KvasacMaska za kosu od kvasca, uz dodatak žumanca jajeta, banane i meda može biti odličan izbor za slabu i oštećenu ili kosu koja je umorna od farbanja i svakodnevnog pranja šamponima. Ova prirodna maska će preporoditi kosu. Bez obzira na tip kose, neugledna kosa se ovom maskom regeneriše. Povoljno deluje maska od kvasca kod zaustavljanja opadanja kose, te neutralisanja seboreje i peruti.

Kako se pravi maska za kosu

Pola kockice svežeg kvasca treba rastopiti u dve kašike mleka ili maslinovog ulja i dodati jednu kašiku meda. Sve dobro izmešati i ostaviti da odstoji na toplom mestu 30 minuta. Potom dodati jedno žumance jejeta i pola banane, koju ste prethodno miksovali u blenderu. Sve zajedno dobro izmešati, tako da se svi sastojci rasporede pravilno i sjedine.

Upotreba maske za kosu

Masku za kosu potom naneti na vlažnu kosu i držati na glavi do sat vremena. Neophodno je da se kosa utopli, zavije u peškir ili da se stavi kapa za ovu namenu. Nakon toga oprati kosu šamponom. Ponovite opet ovo isto za 7 dana i tako 10 nedelja, onda se pravi pauza. Savetuje se upornost i sistematičnost pri upotrebi, a onda kosa bi trebalo da mnogo lepše izgleda. Nakon ovih prirodnih tretmana, sjajnija je, jača, sa više volumena, ne opada više kao pre.

Kvasac za kosu

Kvasac sadrži minerale i vitamine koji su idealni za kosu i pre svega podsticanje rasta kose. Pekarski i pivski kvasac sadrže vitamine b kompleksa. Od minerala ima kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, natrijuma, gvožđe, bakar, mangan, cink. Sadrži i vredne aminokiseline. Kvasac regeneriše, hidrira, jača kosu i sprečava njeno opadanje. Kvasac se još od antičkih vremena upotrebljava za mnoge delotvorne kozmetičke preparate.

Banana za kosu

Banana je isto bogata B grupom vitamina. Sadrži i A vitamin, dobar regulator lučenja sebuma. Od minerala se ističe kalijum. Banana vrlo dobro vlaži kosu i čini vlasi elastičnim. Daje kosi zavidan sjaj, tako da je banana vrlo poželjan sastojak maski za kosu.

Med za kosu

Med izuzetno hidrira kosu i pre svega se koristi za suvu kosu, ali je čest sastojak mnogih maski za kosu. To je zbog blagotvornog dejstva meda na kosu u celini. Sadrži dosta minerala i aminokiselina, te daje kosi prirodan sjaj.  Med ima protivupalno dejstvo, pa deluje kao melem na osetljivu kožu glave.

Jaje za kosu

Od jajeta se pre svega koristi žumance. Žumance je često upotrebljavan sastojak za maske za kosu. Bogato je protenima i masnoćom, koji ispoljavaju dejtvo na kosu, tako da ona dobija sjaj i mekoću.

maskazakosu

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!