Sok od bundeve piti 30 dana, a evo koji su pozitivni rezultati

Kad na pijaci ima bundeva, treba obilato koristiti ovu izuzetnu namirnicu. Bundeva ne mora da se termički obrađuje, što je kod nas uobičajeno, nego može da se pravi i pije svež sok od bundeve. To je još zdravija mogućnost. Sok od bundeve je hranjiv i sadrži puno minerala, vitamina i vlakana, a malo kalorija, pa to treba iskoristiti. 100 g bundeve sadrži samo 28 kalorija. Ako se sok od bundeve pije 30 dana, to može značajno da unapredi naše zdravlje.

Kako napraviti sok od bundeve

Iseći bundevu na komade i odstraniti joj koru, te očistiti unutrašnjost od semenki. Za pravljenje soka koristićemo električni sokovnik. Komade bundeve iseći na što sitnije komadiće, zato što je meso bundeve tvrdo, pa će sitnije delove sokovnik lakše da obradi. Gledajte da napravite količinu koju ćete da popijete taj dan, vi i vaši ukućani, da svež sok ne čuvate. Neko dodaje šargarepu ili jabuke, ali nema potrebe, jer može da se pije i čist sok od bundeve. Sok ima specifčan, ali prijatan ukus. Ne dodaje se zaslađivač.

Kako se pije sok od bundeve

Svež sok od bundeve pijete 30 dana, svako jutro. Količina od 1 dl se preporučuje. To je dovoljna dnevna doza, koja će dati doprinos našem zdravlju. Nakon toga možemo očekivati neke pozitivne promene u organizmu.

Za šta je koristan

Svež sok od bundeve je odličan za zdravlje čitavog organizma. Sjajan je za probavu i čišćenje creva. Sok od bundeve je dobar protiv urinarnih infekcija i za prostatu kod muškaraca. Bundeva se preporučuje gojaznima, dijabetičarima i osobama sa visokim pritiskom. Nakon 30 dana uzimanja soka od bundeve mogu se očekivati pozitivni rezultati, kad su u pitanuju holesterol, trigliceridi i šećer u krvi. Smatra se da bundeva čisti jetru i kompletan organizam. Povoljno utiče protiv alergija, ali i infekcija.

Sok od bundeve spolja

Osim za piće, sok od bundeve se može upotrebiti i spolja, tako što se maže na kožu. Koristan je protiv kožnih oboljenja i alergija na koži. Namazati svež sok na kožu više puta tokom dana i ostaviti tako da se osuši, a može i preko noći.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!