Samo potopite ruke u ledenu vodu i otkrijte u kakvom je stanju vaše srce

Ovaj jednostavan test, koji traje svega 30 sekundi, može vam pokazati koliko je vaše srce zdravo. Zdravlje srca je od vitalnog značaja za sve nas. Današnji stil života, gde se jede brza hrana i stres je previše prisutan, svakako utiče na i zdravlje srca. Nije lako znati šta se tamo u srcu dešava, dok ne odemo kod lekara, ali zato nam ovaj test može pomoći da steknemo predstavu o tome.

Kako se radi ovaj test

Sve što nam je potrebno su velika posuda ili lavor, hladna voda i kockice leda. Posuda ili lavor treba da bude toliko velika, da obe šake mogu da stanu, kada se ispruže. Sipajte baš hladnu vodu, a da bi još poboljšali učinak, dodajte kockice leda. Sada stavite obe šake u vodu, da budu potpuno prekrivene ledenom vodom. Tačno 30 sekundi će biti dovoljno da vam pokaže, kako vaše telo reaguje, kada je primorano da se nosi sa hladnoćom.

Rezultati

Kada je isteklo 30 sekundi izvadite ruke iz vode i postoje dva moguća ishoda.
Prva mogućnost je da su vam prsti pocrvenili, a to je dobra vest. Ovaj rezultat ukazuje na to da imate dovoljno kiseonika u krvi, da vaša cirkulacija radi kako treba, te se može smatrati da nemate problem sa zdravljem srca.
Druga mogućnost je da vam vrhovi prstiju poblede ili poplave. To može nagovestiti da imate problema sa cirkulacijom krvi. Crvena krvna zrnca nemaju dovoljno kiseonika. Izmasirajte prste, da bi im pomogli da se zagreju i vrate u normalu. Dobra ideja je i da posetite lekara i proverite zdravlje vašeg srca.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!