Cimet i jogurt za dijabetes holesterol mršavljenje kao lek

cimet i jogurtUpotrebljava se cimet i jogurt dijeta za mršavljenje, ali i kao lek za dijabetes i holesterol. Cimet je začin čija su lekovita svojstva poznata od davnina. Cimet se najčešće kupuje u prahu i kao takav nije pogodan za jelo nego treba da se pomeša sa nekim pićem ili hranom. Jedna od mogućnosti je upravo mešavina cimeta i jogurta. Bitno je da se koristi niskomasni jogurt i kvalitetan cejlonski cimet, a ne kasija cimet koji može biti i štetan.  Razliku između ova dva cimeta pogledajte ovde.

Cimet snižava šećer u krvi

Istaživanja su pokazala da pola kašičice cimeta na dan, može da smanji nivo šećera u krvi, naročito se to odnosi na dijabetes tipa 2. Neka od tih istraživanja koja su obuhvatila dijabetičare, su potvrdila da je cimet delovao i na smanjenje holesterola i triglicerida, kod onih pacijenata kod kojih su bili povišeni. Na taj način je cimet kao lek iz prirode postao priznat za dijabetes i holesterol.
Poznato je da se cimet dodaje u kolače i razne druge poslastice, kao i da se pravi mešavina cimeta sa medom, ali to nije ono što je dobro za dijabetičate. Šećer i med dijabetičari treba da izbegavaju. Zato se cimet i jogurt za dijabetes nameće kao idealna kombinacija. Dakako, ovoj kombinaciji možete dodati voće ili žitarice, već prema sopstvenim afinitetima i mogućnostima koje vaše zdravstvno stanje dozvoljava.

Cimet i jogurt dijeta za mršavljenje

Postoje cimet dijeta i jogurt dijeta. Svaka za sebe su poznate, ali manje je poznata cimet i jogurt dijeta za mršavljenje. Daleko više poznata je kombinacija cimet i med za mršavljenje. Međutim mnogi se žale na učinak cimeta i meda, pre svega zbog meda. Što se ukusa tiče retko ko ima zemerku, ali vrlo je diskutabilno da li se upotrebom meda zaista može smršati.
Vratimo se sad da vidimo kako radi ova cimet i jogurt dijeta, koja traje 10 dana. Svako jutro se za doručak pije 2 dl jogurta sa pola kašičice cimeta. Uz to može da se uzme voće ili žitarice. Ručak je normalan kao i inače. Za večeru treba uzeti opet 2 dl jogurta i pola kašičice cimeta, ali ovog puta bez voća i žitarica. Puno vode i rekreacija su dobrodošli. Nakon 10 dana trebalo bi da ima uspeha.

Interesantno je da se ova kombinacija koristi i za spoljnu upotrebu kao maska za lice, a postoji i maska za kosu od cimeta i jogurta 
cimet

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!