Kefir i lan za mršavljenje iskustva

kefir i lanKefir i lan su dosta dobra kombinacija za mršavljenje, posebno imajući u vidu da postoji kefir dijeta i lan dijeta. Iskustva su odlična, kada se lan i kefir u ishrani koriste pomešani. To su dobre namirnice za čišćenje creva, probavu, imunitet i zdravlje generalno.

Šta je kefir i kako se pravi

Kefir je probiotski fermentisani napitak, za koji se smatra da poboljšava zdravlje, ako se redovno uzima. Jednostavno je, on sadrži enzime i kulture koje balansiraju crevnu floru i omogućavaju dobro varenje. Kefir verovatno potiče sa Kavkaza. Postoje razne legende o ovom popularnom napitku. Kefir može da se kupi, a može i da se pravi. Kako se pravi kefir? Potrebna su kefirna zrnca (šalju ih poštom), masnije sirovo mleko i posuda (najbolje staklena tegla). Mleko može biti kravlje, kozje, ovčje, a može i kokosovo, bademovo, sojino. Kada su u tegli mleko i kefirna zrnca, onda se stavlja gaza preko i ostavlja se na sobnu temperaturu, na tamno mesto, 24 časa. Kada je kefir gotov, procedi se kroz cediljku. Cedi se u drugu posudu, a cediljka i kašika ne smeju biti metalne. Kefirna zrnca isprati i staviti u novu teglu sa mlekom. Kefir treba da ima blago kiseo ukus.

Kako se koriste kefir i lan

Kefir i lan se mogu koristiti često, bez obzira da li je potreba za mršavljenjem ili ne. Kad su u pitanju kefir i lan za mršavljenje, nije realno očekivati čuda, ali su iskustva u najvećem broju slučajeva pozitivna i efekta definitivno ima. Evo kako se koriste kefir i lan za mršavljenje:
Prve sedmice ćete svako jutro natašte piti šolju kefira sa zamućenom jednom kafenom kašikom lana. Druge nedelje ćete svako jutro piti šolju kefira sa dve razmućene kašike lana. I treće nedelje ćete svako jutro piti šolju kefira sa tri kašike lana. Posle ove tri nedelje pravite pauzu.
Kad kažemo lan mislimo na mleveni lan ili laneno brašno. Bez obzira da li sami meljete lan ili koristite kupovni mleveni lan ili laneno brašno, vodite računa da uvek bude svež.
Realno možete očekivati, u toku ove tri nedelje, redovnu stolicu, odnosno pražnjenje creva, a samim tim i čišćenje creva od toksičnih materija koje se tu gomilaju. I kefir i lan su podjednako dobri za čišćenje creva. U retkim slučajevima nuspojave mogu biti dijareja i dehidracija. U tom slučaju prekinuti upotrebu kefira i lana. Inače treba u toku upotrebe piti dosta vode. Ako ste zadovoljni kako kefir i lan utiču povoljno na vaš organizam, onda posle određene pauze možete nastaviti konzumiranje.

Mleveni lan se može koristiti i sa jogurtom, a kako pogledajte ovde

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!