Ekstrakt semenki grejpa iskustva

Ekstrakt semenki grejpa je prirodni lek protiv kandide, bakterija i virusa. Poznat je i kao citrofit kapi, ali i pod drugim nazivima, zavisno od proizvođača. Iskusva korisnika potvrđuju da ekstrakt semenki grejpfruta deluje posebno efikasno protiv gljivica. Koristi se za unutrašnju i spoljnu upotrebu. Gde kupiti kapi od semenki grejpa i koja je cena?

Zašto koristiti ekstrakt semenki grejpa

Grejpfrut je poznato citrusno voće gorko kiselog ukusa. Obično se od njega pravi sok od grejpa i to tako što ga presečemo na pola i cedimo na cediljku, kao limun. Ima blagotvorno dejstvo na čovekov imunitet. A zamislite tek sve te sastojke u jačoj koncentraciji u ekstraktu semenki grejpa. Sadrži vitamin C, bioflavonide, glukozid i druge korisne sastojke. Prodaje se i ulje od semenki grejpa. Možemo razlikovati preparat koji je samo od semenki i onaj koji je od semenki i pulpe zajedno. Bitno je da je prirodno, jer će se koristiti kao alternativni lek protiv kandide, bakterija i virusa. Reč je o prirodnom antibiotiku i antioksidansu. Osim dejstva na niz bakterija, virusa i gljivica, deluje povoljno protiv alergija, parazita i za snižavanje holesterola u krvi. Kapi ili ulje semenki grejpa može se koristiti i za bradavice, herpes, ekcem, afte, gingivitis, kod neprijatnog zadaha, gljivične infekcije nokta i kože. Pomaže protiv gripa i prehlade, želudčano crevnih infekcija, Candida albicans i ostalih gljivica. Brojna su istraživanja koja su dokazala korisno dejstvo sastojaka iz semenki grejpa, tako da je danas ekstrakt semenki grejpa priznat kao prirodni lek.

Kako se koristi ekstrakt semenki grejpa upotreba doziranje

Ekstrakt semenki grejpa ili ulje od koštica grejpa se koristi tako što se kapi sipaju u čašu sa sokom, vodom ili rashlađenim čajem. U zavisnosti od zdravstvenog problema, zavisiće i doziranje. Ako je samo za jačanje imuniteta, onda će to biti manje doze. Ako je za decu onda će isto biti manje doze. Uvek se počinje sa manjim dozama pa se ide ka postepenom povećavanju. Precizno doziranje je dato uz kupljeni proizvod.

Ekstrakt semenki grejpa iskustva

Bez obzira da li je u pitanju naziv ekstrakt semenki grejpa, citrofit kapi, ulje od koštica grejpa, to su sve proizvodi sličnog dejstva, samo različiti proizvođači. Iskustva korisnika su uglavnom pozitivna, ako se radi o prirodnom proizvodu. Proizvod ne sme da sadrži veštačke sastojke, jer onda može biti i štetan.

Ekstrakt semenki grejpa nuspojave

Neki ljudi su preosetljivi na ekstrakt semenki grejpa pa su moguće nuspojave kao mučnina ili blagi bol u stomaku. Treba voditi računa o doziranju i po potrebi postepeno povećavati dozu. Osobe koje su alergične na citruse ne treba da koriste ovaj preparat. Trudnice i dojilje treba da se konsultuju sa svojim lekarom. Preparat je koncentrovan i ako se kao takav koristi može doći do iritacije, dakle mora se razblažiti.

Gde kupiti ekstrakt semenki grejpa i koja je cena

Ako se pitate gde kupiti ovaj proizvod, ekstrakt semenki grejpa možete naći u apotekama, biljnim apotekama, bio prodavnicama ili naručiti preko interneta. Cena za 30 ml se kreće oko 1000 dinara.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!