Domaća caciki salata od krastavaca prste da poližeš

Pravili smo domaću salatu od krastavaca, koja je inače poznata kao caciki salata. Kupite sveže krastavce za salatu. Mi smo imali sreću da ih uberemo u svojoj bašti. Važno je da su sveži i da nisu gorki, što se ponekad dešava, a to bi moglo da pokvari celu salatu.

Priprema

Operite dobro krastavce. Oljuštite im koru. Izrendajte krastavce na rende. Pri tom probajte svaki krastavac, da se ne desi da je gorak. Kada ste sve izrendali posolite, ali ne previše. Ostavite tako da stoji pola sata.
Krastavci će da puste vodu. Krastavci inače u sebi imaju mnogo vode. Ocedićemo ih i odvojiti višak vode. Voda koju su krastavci pustili, ne mora da se prosipa, već može da se iskoristi kao prirodna kozmetika za lice. Poznato je da krastavac dobro hidrira kožu i koristi se u kozmetičkim tretmanima.
Od začina koristimo prvo biber. Biber se naravno koristi u prahu, odnosno mleveni. Zabiberite krastavce. Zatim dodajemo mirođiju. Može se koristiti sveža mirođija, a može i sušena. Pospite mirođijom. Potom dodajte beli luk. Beli luk možemo upotrebiti svež, a može i onaj u prahu. Mi smo koristili svež, sitno seckan. Krastavcima sad dodajte pavlaku. Kada smo sve to sjedinili, treba dobro izmešati salatu. Prekrijte činiju sa folijom i ostavite u frižider da se hladi nekoliko sati. Salata od krastavaca osveževa i odlična je za leto. Može se poslužiti uz razna jela.

Sastojci

4 krastavca
1 pavlaka
so
mirođija
beli luk
biber

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!