Prihrana biljaka kvascem – kvasac za cveće

Saksijske biljke, kao i baštenske moraju ponekad da se prihranjuju. Time se obezbeđuje bujnost, lepi listovi i mnogo cvetova. Kao đubrivo za biljke može se koristiti pivski kvasac, sirovi kvasac i suvi kvasac. Kad je u pitanju prihrana cveća kvascem, kao i biljaka uopšte, iskustva su vrlo dobra. Kvasac sadrži vitamin B, minerale i druge sastojke, koji očigledno prijaju biljkama. Dodavanje kvasca u zemlju značajno povećava sadržaj azota i fosfora. Biljke bolje cvetaju i imaju veću biomasu. Zalivanje cveća kvascem je ekonomično đubrenje, koje poboljšava plodnost zemljišta i vegetaciju biljke tokom faze ranog rasta. Prihrana biljaka kvascem može se primenjivati za sve biljke, kako sobne, tako i baštenske. Kvasac u cvećarstvu je dobro poznat. Ovu vrstu prihrane koriste i cvećari profesionalci. Ako se pitate kako u cvećari biljke tako lepo izgledaju, znajte da oni imaju svoje male tajne.

Kako deluje kvasac na zemlju

Kada zemlju zalivamo rastvorom kvasca, ubrzano se povećava aktivnost mikroorganizama u tlu. Veći je sadržaj marko i mikroelemenata i ugljendioksida, a to koristi da biljka lepše izgleda spolja, kao i da korenov sistem bolje napreduje. Kvasac za cveće i biljke predstavlja podsticaj rasta, a u pitanju je prirodno đubrivo.

Kako koristiti kvasac za đubrenje biljaka

Pravimo tečnost za zalivanje biljaka germom. Kupite u prodavnici svež kvasac u paketićima. Na 50 gr svežeg kvasca, dodaje se 5 litara tople vode. Nako čak dodaje i malo šećera. Kvasac treba da se rastopi u vodi, pa treba mešati. Ostavite da odstoji nekoliko sati. Ova tečnost za zalivanje treba da se iskoristi u kratkom roku, da se ne pokvari i usmrdi. Zato je najbolje praviti manje količine. Ako želite da biljke budu zdrave i bujne, te da bogato i dugo cvetaju, isprobajte ovaj rastvor za prihranu. Zalivanje biljaka kvascem se radi 3 puta mesečno u proleće i leto i 2 puta mesečno tokom jeseni i zime.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!