Papilomi fibromi i bradavice nestaju kao rukom odneseni

Čini se da polovina populacije ima problema sa izraštajima na koži, odnosno nekom delu tela. Osim što može da smeta, to je ponekad i problem estetske prirode. Mnogi ljudi preferiraju da taj problem reše prirodnim putem, odnosno da ne moraju ići lekaru. Da li je to uvek pametno?

Koji su prirodni lekovi?

Za uklanjanje ovih promena na koži u narodu se koriste mleko iz smokve, mleko iz rusa trave, mleko maslačka, sok od čuvarkuće, sirće, belance jajeta i mnogi drugi narodni lekovi. Neki su manje, a neki više efikasni, ali ipak u određenim slučajevima ih ne treba koristiti.

Kad ih ne treba koristiti

Ponekad se fibromi, papilomi i bradavice pojavljuju na nezgodinim mestima kao što su vrat, pazuh, predeo oko očiju ili genitalije.
Ne treba biti fanatik pa koristiti prirodne lekove na nekim osetljivim mestima, kao što je predeo oko očiju, što bi svakako moglo izazvati iritaciju oka. Zatim ako želite ukloniti fibrome i papilome sa vrata i dekoltea iz estetskih razloga, morate imati na umu da spaljivanje mlekom iz određenih biljaka, može ostaviti posledice u vidu promene boje kože i iritacije. Kada su u pitanju genitalne bradavice, samolečenje isto može dovesti do iritacije i komplikacije. Zato kada se radi o takvim osetljivim mestima trebalo bi ipak ići lekaru, koji koristi saveremene metode za uklanjanje ovih promena na koži, a to su laser i radio-talasi. Mora se istaći da su ove metode vrlo efikasne i bezbolne, a ne moraju da budu tako skupe. Neke od tih intervencija možete obaviti ovde

Izraštaji na koži

Neki od ovih izraštaja na koži su virusnog porekla i treba ih uklanjati. Ima ih koji nisu opasni i predstavljaju samo estetski problem. Često ćete čuti nazive kao bradavice, viseće bradavice, meki fibromi, papilomi i sl. Ne treba ih mešati sa mladežima. Radi se o benignim promenama uglavnom virusnog porekla. One ne bole, osim ako se zakače ili uvrnu, ali ružno izgledaju. Tako da svi žele da ih uklone.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!