U čašu vode sipajte jabukovo sirće, pijte svako jutro i evo šta će

Šta sve ljudi danas koriste iz apoteke za imunitet, protiv gojaznosti, kao laksativ i sl. Pomalo smo zaboravili i potisnuli stare narodne proizvode koji su provereno blagotvorni. Takav jedan koristan proizvod je jabukovo sirće. Ako ste već odlučili da koristite jabukovo sirće, najbolje je da nabavite organsko, od neprskanih jabuka. Postoji mogućnost i da napravite domaće jabukovo sirće, što jeste malo veći posao, ali ako se prihvatite tog posla savete pogledajte ovde

Doziranje i način primene

Kako se pije jabukovo sirće? Najbolje je piti jabukovo sirće sa vodom. Najpovoljniji odnos je, da u čašu vode sipate 1-2 kašike jabukovog sirćeta i popijete ujutro. Ovako uravnotežena upotreba jabukovog sirćeta predstavlja sjajan dodatak ishrani.

Za šta je dobro jabukovo sirće

Jabukovo sirće sprečava zatvor, ubrzava metabolizam, promoviše mršavljenje, čisti organizam, podiže imunitet, jača kosti. Ako se redovno uzima topi masnoću, tako da mnogi danas piju jabukovo sirće za ravan stomak i mršavljenje.
Primena jabukovog sirćeta kao dodatka ishrani može da spreči veliki broj zdravstvenih problema i bolesti. Može zameniti mnoge lekove, pa čak i antibiotike.
Jabukovo sirće bogato je belančevinama i ugljenim hidratima. Ono u sebi sadrži mnogo mikroelemenata i dosta aminokiselina. One su izuzetno značajne za funkcionisanje samog organizma, odnosno imunog sistema. Čisto jabukovo sirće sadrži veliku količinu kalijuma. Ima 200 mg kalijuma na 1 l sirćeta. Osim toga bogato je kalcijumom, gvožđem, fosforom itd. Jabukovo sirće jeste blago kiselo, ali u kontaktu sa našim telom i prolazeći kroz organe za varenje, ono podiže nivo Ph vrednosti i čini ga više baznim. Deluje čudno, ali to je nešto slično kao kod limuna. Tako jabukovo sirće reguliše ph vrednost u organizmu, a to je dobro, jer znamo da je kiselost uzrok raznih bolesti. Neka istraživanja su pokazala da voda sa dodatkom jabukovog sirćeta u odnosu 1:100, sadrži neuporedivo manje bakterija, nego ona bez jabukovog sirćeta.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!