Kako očistiti ploču za kuvanje pomoću limuna i sode bikarbone

Prilikom kuvanja često se dešava da se jelo preliva, okapava i izlazi na ploču za kuvanje. Onda se sve to zagori i veoma ružno izgleda. Koristili smo kupovno sredstvo za čišćenje ploča za kuvanje, ali nismo bili zadovoljni rezultatima. Imamo alatku za čišćenje u koju se ubaci žilet. Koristimo je, jer ona skida naslage nečistoće, ali ipak i posle toga ostaju fleke. Ne smeju se koristiti grubi sunđeri da ne oštete ploču. Čuli smo da neki upotrebljavaju limun i sodu bikarbonu i rešili smo da probamo i prikažemo vam da li zaista deluje

Pola limuna i soda bikarbona za čišćenje ploče za kuvanje

Potreban nam je samo limun i soda bikarbona. Gotovo uvek to imamo u kući. Isecite limun na pola. Na polovinu limuna nanesite sodu bikarbonu. Potom limunom trljajte ploču, a naročito delove gde se primećuju fleke. Pomalo pritiskajte limun da izlazi sok. Sok od limuna u dodiru sa sodom bikarbonom izaziva reakciju, tako da je moguće da vidite penu i mehuriće. Iz polovine limuna iscedite sav sok na ploču za kuvanje. Ostavite sve tako da stoji oko 20 minuta, soda bikarbona i limun odrade posao. Onda očistite ploču. Pošto je bila stvarno dosta prljava, još jednom smo ponovili ceo postupak. Koristili smo drugu polovinu limuna i još sode bikarbone. Ostavili smo ponovo 20 minuta da deluje. Nakon što smo prebrisali ploču, na kraju smo i posušili suvom krpom.

Rezultat

Iako nije savršeno, jer ploča za kuvanje ne izgleda kao nova, rezultat je dobar. Mi smo bili zadovoljni kako su limun i soda bikarbona očistili ploču i možemo da preporučimo ovaj metod i vama. Prednost je naravno i to što se za čišćenje koriste prirodna sredstva koja nisu škodljiva.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!