Ren limun i med za mršavljenje iskustva

renOvaj revolucionaran ruski recept za mršavljenje, gde se koriste ren limun i med, promovisan je u jednoj tv emisiji od strane poznatog fitoterapeuta dr Irine Stefanovske. Na osnovu istraživanja kako deluje ova  mešavina sastojaka kod žena, iskustva su pokazala da može da se izgubi 1 cm dnevno u obimu struka. Salo na stomaku je ono čega bi mnogi želeli da se reše, na što jednostavniji način, da otklone te masne naslage. Ova kombinacija sastojaka, gde ulaze ren limun i med, deluje tako, što eliminiše višak vode i masnoće iz tela. Ima i još neke pozitivne efekte, kao što su poboljšanje pamćenja, bolji sluh i vid. Da bi se napravila ova kura za mršavljenje neophodi su sledeći sastojci: svež koren rena, limun sa korom (najbolje organski) i med.

Ren

Ren je biljka sa zelenim listovima, belim korenom i veoma ljutim ukusom. Najčešće se od rena koristi koren, ali ponekad i mladi listovi. Zbog svog sastava ren je ne samo začin u kuhinji, nego i lek. Nimalo slučajno, dodaje se jelima koja važe za masnu hranu, da bi olakšao probavu i rasteretio organizam od masnoće. Promoviše razvoj korisnih bakterija u crevima, a uništava loše bakterije i gljivice. Stimulator je lučenja želučanih sokova.  Ren ubrzava metabolizam, čisti od otrova, otklanja umor i preporučuje se i dijabetičarima. Ren je dobar za disajne organe, za funkciju jetre, za krvotok, kod reumatizma i kao diuretik. Svež ren se kupuje na pijaci.
Sad kad sve ovo znamo o renu, čini se da je on dobar sastojak za mršavljenje, jer ubrzava metabolizam i topi masne naslage, te nije slučajno našao mesto u ovom receptu.

Ren limun i med za mršavljenje priprema

Operite, očistite i iseckajte koren rena, pa ga ubacite u procesor hrane, blender. Limun sa korom, po mogućstvu organski, presecite na pola pa povadite semenke, a onda ih iseckajte i ubacite sa renom. Dodajte svemu i med i uključite mašinu da miksuje sastojke. Kada je sve lepo napravljeno sipajte mešavinu u staklenu teglicu i čuvajte u frižideru. Ren limun i med za mršavljenje se uzimaju dva puta u toku dana po jedna kašičica uz obrok.

Sastojci

125 grama korena rena
3 limuna sa korom
3 male kašike meda

Kakva su iskustva

Posle 3 nedelje upotrebe ovog preparata trebalo bi da bude primetno smanjenje obima struka. Iskutva su takva da zaista ima dosta osoba koje su izrazile pozitivno mišljenje o ovoj kuri za mršavljenje. Ono na šta se korisnici žale jeste ukus, jer je ren po prirodi dosta ljut.

Fresh organic horseradish salad

Share Button
loading...

4 mišljenja na „Ren limun i med za mršavljenje iskustva“

  1. pozdrav. ja sam juce napravila ovaj melem. zanima me da li je ovaj melem samo za skidanje sala sa stomaka i struka ili se mrsavi svuda,jer ja zaista ne bih zelela da smrsam,problem mi je samo stomak? Zaista bi mi znacio odgovor…

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!