Prirodno posvetljivanje kose limunom cimetom kamilicom i medom

kosaKako posvetliti kosu i čime, a da to bude prirodno, bez upotrebe farbe za kosu? Prirodno posvetljivanje kose, možete postići limunom, cimetom, kamilicom i medom. To su namirnice koje su nam gotovo svakodnevno pri ruci. Ako imate želju da posvetlite i istaknete svoju kosu tokom leta, bez upotrebe hemikalija, koje surovo oštećuju kosu, koristite ove prirodne domaće recepte za posvetljivenje kose. Prednost je što nema oštećenja kose i jeftinije je. Prirodno posvetljivanje kose je suptilno i diskretno, a ne radikalno, kao pri upotrebi hemije. Kosa se na ovaj način može posvetliti za nekoliko nijansi.

Kako posvetliti kosu limunom

Posvetljivanje kose limunom je stara škola, jer tako su to nekad radile naše bake. Zašto ne probati, jednostavno je i deluje. Pomešajte čašu vode sa nekoliko kašika limunovog soka, kao da pravite jaku limunadu, ali bez dodatka šećera. Nanesite ravnomerno i utrljajte u kosu, zatim sedite neko vreme na suncu, dok se kosa ne osuši. Možda će biti potrebno i više tretmana da bi se dobio pravi efekat, ali ne treba ovo raditi više od jednom nedeljno.

Kako posvetliti kosu cimetom

Cimet nije samo posvetljivač kose, nego i predivno miriše. Pomešajte par kašika cimeta u prahu sa isto toliko regeneratora, koji i inače koristite. Ravnomerno naneti na kosu i staviti kapu za kosu ili plastičnu kesu. Ostaviti tako više sati, a može i preko noći. Ispiranje i pranje kose je prva stvar koju ćete uraditi ujutro. Ova mešavina je korisna i sigurna za kosu, pa tretman možete ponoviti više puta.

Kako posvetliti kosu kamilicom

Potrebna je jedna šolja suvih cvetova kamilice i 2 šolje vode. Staviti na ringlu da zakuva, a onda skloniti i poklopiti, pa ostaviti da se hladi. Kada je ovaj jak čaj prohlađen, procedite i sa njim ispirajte opranu kosu. Postavite ispod lavor u koji ćete uhvatiti i pokupiti čaj, tako da možete više puta ispirati sa istim, radi postizanja boljih rezultata. Sušiti kosu na suncu.

Kako posvetliti kosu medom

Med je izuzetan za kosu, ali što se tiče posvetljivanja kose tu je veoma blag, pa se retko koristi sam. Kombinuje se sa maslinovim uljem, jabukovim sirćetom ili sa limunom i cimetom. Med se drži na kosi i po više sati kao maska za kosu, pa i preko noći sa kapom. Maska sa medom se može primenjivati na kosu jednom sedmično.

Za efikasnije posvetljivanje kose možete kombinovati sve prethodne tretmane. I opet će se naći neko kod koga ne deluje ništa od ovoga ili su rezultati posvetljivanja kose zanemarljivo mali. Onda probajte neku svetliju nijansu kane za kosu, što je isto tako prirodna varijanta.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!