Ne bacajte koru limuna i narandže. Spakujte u teglu i dodajte sirće

U ovom periodu godine, kod nas se dosta troši citrusno voće. Cede se limun i narandže i pije se sok, koji prirodno sadrži c vitamin. Time jačamo imunitet i štitimo organizam od bolesti. Međutim, kora citrusa ostaje kao višak i gotovo svi je bacaju u smeće. To je šteta, jer kora limuna i narandže može pametno da se iskoristi.

Prirodno sredstvo za čišćenje

Prikazaćemo kako da napravite prirodno univerzalno sredstvo za čišćenje. Treba vam jedna tegla. Koru narandže i limuna isecite na manje komade, pa napunite teglu. Odozgo nalijte alkoholno sirće do vrha tegle. Kora limuna, pomorandže i drugih citrusa ima veoma prijatan miris i svežinu, a sadrži neke sastojke koji dobro čiste, daju sjaj i dezinfikuju. Sirće je poznato kao sredstvo koje dobro čisti i dezinfikuje. Omogućava da kamenac i prljavština iščeznu. Dobro možda ima malo neprijatan miris, ali on brzo ispari. Zaklopite teglu i ostavite da stoji bar 2 nedelje. To je vreme koje je potrebno da sirće izvuče iz kore citusa sve korisne sastojke. Potrebna nam se samo tečnost, zato nakon tog vremena procedite sredstvo i sipajte ga u prskalicu. Ovo univerzalno sredstvo je idealno za čišćenje različitih površina u kupatilu i kuhinji. Najbolje je to što stvarno dobro čisti, a potpuno je prirodno, tako da ne zagađujete okolinu i štitite svoje zdravlje.

Upotreba

Upotreba se ništa ne razlikuje u odnosu na upotrebu kupovnih sredstava za čišćenje. Pošto ste univerzalno sredstvo za čišćenje smestili u prskalicu, naprskajte dobro površine koje želite da očistite. Ostavite nekoliko minuta da preparat može da deluje. Potom uz upotrebu sunđera obrišite i operite površinu koju ste prskali. Nakon pranja ovim sredstvom površina je primetno čista i sjajna. Nema potrebe da koristite druga sredstva za čišćenje. Ako probate samo jednom videćete da deluje i nećete više imati potrebu da kupujete hemikalije.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!