Farbanje jaja u vinu – crno vino za ljubičasta jaja

Ako farbate jaja za uskrs i želite da dobijete ljubičasta jaja, kao bolju najbolje da koristite crno vino. Prirodne boje su sve više popularne za farbanje jaja, tako da je i ovo jedno odlično rešenje, ako ne želite da koristite kupovne boje za jaja. Postoji nekoliko saveta, koje treba ispoštovati, a kako bi ceo postupak farbanja jaja u vinu, bio uspešan.

Vino

Mnogi će sigurno reći, pa vino je skupo i bolje ga je piti nego koristiti za farbanje jaja. To ima smisla, ali ipak za farbanje jaja možemo koristiti neko najjeftinije crno vino. Kada dobijete ljubičasta jaja sa svetlucavim kristalima, pa vidite kako to lepo izgleda, nećete žaliti što ste koristili vino kao farbu.

Postupak farbanja jaja u crnom vinu

Jaja prvo treba prebrisati salvetom namočenom u sirće. Da se dobro očiste od svih nečistoća. Sipati vino u šerpu, a onda staviti jaja. Vino treba da prekrije jaja u šerpi. Prilikom kuvanja jaja ne treba dirati kašikom, niti okretati da se boja na njima ne ošteti. Kuvati na umerenoj temperaturi 15 minuta, a onda ostaviti šerpu negde na stranu, da se sve ohladi. Najbolje je da jaja u vinu stoje ceo dan, da bi se dobila što punija boja. Onda izvaditi jaja i poredati ih na karton da se osuše. Dobijamo jaja prelepe ljubičaste boje sa svetlucavim kristalima, koji su vidljivi kada se jaja osuše od farbanja.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!