Noni sok iskustva cena delovanje sirup

noniNoni sok su promovisali pobornici alternativne medicine kao lek za razne bolesti. Noni sok se dobija iz ploda biljke latinskog naziva Morinda citrifolia. To je drvo koje raste u jugoistočnoj Aziji i Australiji, te na vulkanskim ostrvima. Daje plodove tokom cele godine, pa ima čak 12 berbi godišnje. Tradicionalna primena je poznata od davnina u krajevima gde uspeva. Najkvalitetniji plodovi rastu na ostrvu Tahiti. Noni sok se danas može kupiti i kod nas kao dodatak ishrani. Cena noni soka je dosta visoka, ali on se i ne pije kao drugi sokovi, nego se uzima na kašiku kao sirup. Nije tajna da se alternativna i naučna medicina ne slažu oko toga da li je i koliko noni sok lekovit. U takvoj situaciji potencijalni korisnici se oslanjaju na iskustva dosadašnjih korisnika noni soka.

Delovanje noni soka

Noni sok deluje tako što obnavlja ćelije i podmlađuje. Jača imuni sistem organizma. Ima svojstva prirodnog analgetika. Sprečava infekcije, jer deluje antiseptički. Ima uspešno delovanje protiv bakterija i gljivica. Iskustva korisnika noni soka su takva, da su uočeni pozitivni efekti kod dijabetesa, visokog pritiska, menstrualnih tegoba, artritisa, alergija, depresije, arteroskleroze, problema sa varenjem, jačanja memorije, manjka energije itd.

Nutritivna vrednost noni soka

Najkvalitetniji noni sa vulkanskih ostrva Francuske Polinezije, iz takvog tla usvaja korisne sastojke, pa su plodovi izrazito bogati aminokiselinama, enzimima, mineralima i vitaminima. Čak 18 aminokiselina je u noni plodu. Sadrži vitamine C, B kompleksa i E. Znatne količine minerala kalijuma, magnezijuma, natrijuma, gvožđa i mangana su prisutne u ovom voću. Međutim, to još nije ono najbolje, jer je istraživanjem utvrđeno da noni plod sadrži više aktivnih materija. To su serotonin, skopoletin, damnakantal i prokseronin.
Prokseronin omogućava stvaranje kseronina, koji ima značajnu ulogu u regeneraciji ćelija i kao antidepresiv. Kseronin štiti od upalnih procesa u organizmu, jačajući imunitet brani nas od virusa, bakterija i gljivica. Damnakantal štiti od malignih bolesti. Skopoletin povećava nivoe melatonina i serotonina u organizmu, stimuliše rad štitnjače i daje doprinos snjžavanju krvnog pritiska.

Gde kupiti noni sok

Noni sok se prodaje u biljnim apotekama, prodavnicama zdrave hrane ili se naručuje preko interneta. Iako se ne smatra lekom, nego se kvalifikuje kao dodatak ishrani, potrebno je striktno pridržavanje uputstva i načina doziranja.

*Ako ste koristili noni sok podelite sa nama vaša iskustva u komentaru.

noni voce

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!