Čaj za snižavanje pritiska od bele imele efikasan

Čaj od bele imele reguliše pritisak, pa on postaje normalan, čak i u slučaju da je nizak, zato kažu da se ovaj čaj može koristiti uporedo sa dijetom i lekovima. Neophodno je pravilno doziranje. Mada sa lekovima uvek treba biti oprezan i konsultovati stručno lice. Ono što se mora ispoštovati je dijeta, jer ne možemo se lečiti, a nastaviti da jedemo slano i masno. Sve namirnice koje podižu pritisak moraju se izbegavati u ishrani. U tom slučaju čaj za snižavanje pritiska će biti efikasan. Pogledajte ovde šta je bela imela

Kako se pravi čaj od bele imele

Priprema čaja od bele imele ide ovako. Jedna mala kašičica čaja se stavlja na 2,5 dl vode. Čaj se uveče stavi u posudu i prelije se hladnom vodom. Ostaviti tako do jutra. Ujutro se čaj zagreva do ključanja, a onda procedi. Pije se nezaslađen. Čaj od bele imele ima da se kupi u biljnim apotekama i to je prirodni lek za visok pritisak.

Kako se pije čaj od bele imele doziranje

Kad je u pitanju čaj od bele imele, pravilno doziranje je veoma važno.
Prve 3 nedelje se pravi i pije 7,5 dl čaja na dan ili 3 šolje. Pije se šolja ujutro, u podne i uveče. Da bi čaj ostao topao i tokom dana, može se čuvati u termos flaši.
U 4 i 5 nedelji pije se 5 dl čaja na dan ili 2 šolje. Pije se jedna šolja ujutro i jedna uveče.
U 6 nedelji pije se 2,5 dl ili jedna šolja čaja na dan.
Nakon što se završi ovaj tretman, pritisak bi trebalo da je regulisan, a preporuka je da se nastavi sa uzimanjem jedne šolje čaja na dan tokom cele godine, ako je potrebno.
Kad je u pitanju ovaj čaj za snižavanje pritiska iskustva su odlična. Mnogi su zadovoljni, jer su krvni pritisak doveli u normalu. Tako da preporučujemo da probate. Ovaj čaj nije ništa novo, samo je pomalo zaboravljen. Recept je zapravo iz knjige ’’Zdravlje iz božije apoteke’’, Marije Treben.

Noviji izvori potvrđuju dejstvo čaja od bele imele, ali su oprezniji kada je u pitanju dužina uzimanja čaja i samolečenje. Naime, prema tim izvorima treba praviti prekide i prethodno konsultovati stručna lica, posebno ako se već uzimaju lekovi. Ima stavova da je bolje čaj uopšte ne zagrevati, nego se samo drži u hladnoj vodi preko noći, a ujutro procedi i pije.

Čajna mešavina protiv visokog krvnog pritiska

Postoji i čajna mešavina bele imele i drugih biljaka, od koje se isto pravi čaj za snižavanje pritiska. Za nekog će možda ovo biti bolja kombinacija. U sastav ovog čaja ulaze bela imela, list breze, koren odoljena, šipurak, glog i hajdučka trava.
Jedna velika kašika mešavine se prelije sa 2,5 dl hladne vode i zagreva do ključanja. Ostaviti poklopljeno 1 sat, pa procediti. Piju se 2-3 šolje čaja na dan.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!