Suva gruba i tamna koža na laktovima

Koža na laktovima nije ista kao na drugim delovima tela, što je normalno, jer se tu često zateže i rasteže. Osim toga, laktovima se naslanjamo na razne površine i materijale. Dosta su izloženi. Zato je kod nekih osoba na tom mestu previše suva koža, pa vremenom postane i gruba ili hrapava. To je moguće osetiti na dodir, a u nekim slučajevima je to upadljivo, pa ne treba zapuštati. Žene mnogo više vode brigu o svom izgledu i zato se fokusiraju na rešavanje ovoga, kada su suvi i grubi laktovi.

Koji su uzroci

Nekada, posebno posle zime, koža na laktovima je toliko suva da u nekim slučajevima može i da puca. Moguće je da bude ne samo suva i hrapava, nego i upadljivo tamna koža na laktovima. Koža na laktu je deblja, osetljiva je na hladan i suv vazuh malo više. Sem toga ona se stalno rasteže i zateže, a kao što smo naglasili redovno je lakat u dodiru sa raznim površinama. Usled toga može da se pojavi i neka upala, kao što je ekcem ili gljivice i lišajevi. To dramatično pogoršava stanje kože na laktovima, pa je potrebna poseta dermatologu. Vidimo da je laktovima potrebna kontinuirana nega.

Prirodni tretmani za kožu laktova

Koža laktova treba da se održava vlažnom, a u tu svrhu će od koristi biti kreme ili ulja. Za suve laktove ne treba nikako koristiti preparate sa alkoholom. Može se koristiti piling na svakih nekoliko dana, a krema ili ulje dva puta na dan. Krema za laktove može biti ista ona za ruke ili telo, ali je treba redovno upotrebiti i za laktove. Za tretman laktova se može koristiti bademovo, maslinovo ili kokosovo ulje, kao i druga ulja za telo. Vazelin za laktove se pokazao koristan. Limun za laktove je jedan od idealnih prirodnih sredstava.

Kako se koristi limun za laktove

Kada se polutka limuna iscedi za limunadu, tu polovinu nemojte bacati nego je stavite na lakat. Gotovo savršeno paše. Ostavite tako oko pola sata na laktovima da deluje. Kasnije saperite i namažite laktove kremom.
Kada je tamna koža na laktovima iscedite pola limuna i sokom premažite laktove. Ostavite da se suše tako pola sata, a onda isperite i namažite hidrantnom kremom. Sok od limuna bi trebalo da posvetli kožu na laktovima.

Omekšavanje grube kože na laktovima

Za grubu kožu na laktovima koristi se kupka sa sodom bikarbonom. U lavor sa vrelom vodom sipati toplu vodu i 50 grama sode bikarbone. Razmutiti. Namazati laktove kremom, pa potopiti u kupku na 10 minuta. Pri tom blago masirati kožu na laktovima. Kada se tretman završi laktovi se posuše i namažu kremom. Potrtebno je 10 ovakvih tretmana, odnosno kupki, za postizanje rezultata.
Za omekšavanje grube kože na laktovima se koristi pomešan sok od narandže i biljno ulje u jednakoj količini. Ovu mešavinu utrljati na laktove.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!