Kako zaustaviti krvarenje u rekordnom roku!

Sigurno vam se nekada desilo da se posečete ili ogrebete na nezgodnom mestu, tako da krv jednostavno ne može da se zaustavi, a ako nije, ne bi bilo loše da znate ovo, jer svakome može da se desi. Ako ste pokušavali da zaustavite krv ubrusima, maramicama, flasterom, peškirom, i to je prošlo bezuspešno, evo šta će vam sigurno pomoći! Za zaustavljanje krvarenja i zarastanje rana potrebni su takozvani koagulatori. Krvarenje iz nosa, usne, velike i duboke rane i arterijsko krvarenje biće za tili čas regulisano uz pomoć gline u prahu ili aleve paprike.

Moć gline

Glina je jedno od najmoćnijih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja pored vode vazduha i sunca, čije elemente ona sadrži. Glina višestruko lekovito deluje na organizam: čisti i hrani kožu, i što je u ovom slučaju najbitnije – podstiče zaceljivanje rana. Mnoge generacije pre nas su znale o moći gline. U drevnom Egiptu, glina se koristila za lečenje i mumificiranje faraona. Stari Grci su koristili glinu za lečenje preloma. Na frakture bi stavljali gipsane trake namazane glinenim blatom. Pojedini filozofi i lekari iz tog doba poput Dioskorida i Galena mnogo su govorili o glini kao lekovitom sredstvu. Galen je čak i napisao knjigu o lečenju zelenom glinom, što dovoljno govori o njenoj lekovitoj moći.

Kako zaustaviti krvarenje?

Vrlo je jednostavno. Sve što treba da uradite je da prstom ili maramicom nanesete glinu u prahu po rani i krvarenje će biti zaustavljeno za desetak sekundi! Ostavite da odstoji po potrebi, u zavisnosti od veličine rane. Kada se osušilo, vaša rana je zatvorena i ne morate više da se brinete. Ako nemate glinu u prahu isto možete uraditi i sa alevom paprikom, naravno ne ljutom i po mogućstvu organskom.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!