Piling za lice najbolji domaći prirodni

pilingNajbolji piling za lice je onaj u kome se nalaze potpuno prirodni ili domaći sastojci. Tu ubrajamo piling za lice od meda, kukuruznog brašna, maslinovog ulja, kafe, šećera i piling voćnom kiselinom. Šta je piling lica ustvari? Piling je tretman lica koji se koristi da bi se uklonila stara koža, a uspostavila nova glatka i regenerisana koža. Sa površinskog sloja kože uklanjaju se stare i mrtve ćelije kože. Time se sprečava nagomilavanje ovih ćelija na površini kože lica. Koža nakon toga lakše diše, a bolje i usvaja preparate koje na nju nanosimo. Redovan piling za lice, će omogućiti svežiji izgled kože, čistiju, glatku i mekšu kožu. Piling možemo podeliti na mehanički i hemijski piling kože. Mehaničkim pilingom se praktično fizički eliminišu mrtve ćelije kože. Sastojci kojima se vrši mehanički piling su šećer, kafa, morska so, kukuruzno brašno, ovsene pahuljice i druga abrazivna sredstva. Hemijski piling je onaj gde na kožu deluju enzimi, voćne kiseline. Koriste se razne kombinacije voća i povrća za tretman lica. Dejstvo na kožu može biti blago ili agresivno u zavisnosti od toga šta koristimo i koliko dugo neke sastojke držimo na licu. Sve može da se radi kod kuće, a koriste se za piling lica domaći prirodni sastojci. Koliko često treba raditi piling za lice ne može se pouzdano reći, jer  učestalost pilinga zavisi od tipa kože i stanja u kome se nalazi. Okvirno možemo reći da kod masnije kože piling treba raditi dva puta nedeljno, a kod suvlje jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje. Ipak sve je individualno.

Piling za lice od meda kukuruznog brašna i maslinovog ulja

Umesto da kupujete kozmetičke preparate, isprobajte ovaj domaći piling za lice od meda, kukuruznog brašna i maslinovog ulja.Na jednu kašiku meda, ide pola kašike kukuruznog brašna i nekoliko kapi maslinovog ulja. Utrljajte na lice kružnim pokretima i ostavite da deluje 5 minuta, a onda isperite lice toplom vodom.

Piling za lice od kafe

Još jedan domaći piling za lice, koji se ustvari pravi od taloga kafe. Ko bi rekao da talog od kafe može imati neku ulogu. Kad popijete kafu talog možete iskoristiti, tako što ćete dve kašike taloga kafe pomešati sa jednom kašikom maslinovog ili nekog drugog ulja pogodnog za lice. Ovu mešavinu ćete kružnim pokretima nanositi na lice i masirati par minuta, a onda isprati.

Piling za lice od šećera

Kada umijete lice sapunom, nemojte ga brisati, nego na vlažno lice nanestite šećera, jednu kafenu kašiku.Šećer blago utrljati na lice, bez grubih poteza. Držati na licu 10-15 minuta, a onda isperite lice ledenom vodom. Piling za lice sa šećerom je dobar kod svih tipova kože.

Piling lica voćnom kiselinom

Neki ljudi ne gledaju blagonaklono na mehanički piling lica, jer smatraju da se njim, zbog upotrebe abrazivnih sredstava, na neki način oštećuje i guli koža. To je za njih suviše agresivna metoda. Oni su skloni hemijskom pilingu, odnosno upotrebi voćnih kiselina za piling lica. Skraćenica je AHA ili alfa-hidroksi kiseline. Ove kiseline imaju podmlađujući (anti age) efekat na kožu. Voćne kiseline olakšavaju uklanjanje oštećenih i mrtvih površinskih ćelija kože i time izlažu novi zdraviji sloj kože. Izvori voćnih kiselina su prirodni. Izdvaja se jabučna kislelina iz jabuka i krušaka, limunska kiselina iz pomorandže i limuna, vinska kiselina iz grožđa. Piling kože voćnom kiselinom će pomoći da izblede i postanu manje vidljive linije, bore i površinske nesavršenosti kože, a to je ustvari sve ono što je povezano sa starenjem kože. Ovakav piling jača proizvodnju kolagena, omogućava elastičnost, pa samim tim koža izgleda mlađe. Ponavljanje tretmana je naravno neophodno, za postizanje željenih rezultata. Piling voćnom kiselinom kod kuće uključuje domaće voćne sokove za piling i komercijalne proizvode za negu kože. Profesionalni piling kože lica je jači tretman i mora uključiti prisustvo dermatologa ili kozmetičara. Tretman obično traje manje od sat vremena. Sporedni efekti primene voćne kiseline na lice su pretežno blagi i prolaze sa peckanjem i crvenilom. Te propratne pojave nestaju kroz nekoliko sati.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!