Čišćenje zidova rerne – ima jedan zgodan trik

Posle našeg video materijala o čišćenju rerne sodom bikarbonom, mnogi su pitali kako da očiste zidove ili stranice rerne. Potrudili smo se da nađemo adekvatno rešenje. Naime, kada se sredstvo za čišćenje nanese na zidove rerne, ono posle nekog vremena sklizne niz zid i dejstvo je nepotpuno. Ali postoji jedan trik kako da pojačate dejstvo sredstva za čišćenje.

Prijanjajuća folija

Koristićemo komade providne prijanjajuće folije, da oblepimo zidove rerne, pa time pojačamo i produžimo dejstvo sredstva za čišćenje. Alternatino možete koristiti komade od plastičnih vrećica. Ako koristite pastu od sode bikarbone, koja se pravi od sode bikarbone i vode (neko dodaje i sirće), namažite je na foliju i sve zajedno zalepite na zid rerne. Tako radite sve dok ne oblepite kompletnu rernu. Ako pak koristite kupovno sredstvo za čišćenje, prvo naprskajte rernu iznutra, a posle oblepite foliju. Ovo uradite uveče i ostavite da deluje preko noći.

Rezultati

Sutra krenite lagano da skidate foliju i da čistite rernu od sredstva koje ste naneli. Mi smo bili zadovoljni rezultatima, a nadamo se da ćete i vi biti. Svakako je delotvornije sa upotrebom folije, nego bez. Ako ste koristili neko kupovno sredstvo za čišćenje rerne i  sada je ostao neprijatan miris hemikalija, biće najbolje da premažete rernu limunom radi njegovog neutralisanja.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!