Kako izbeliti zube kod kuće prirodnim putem

beli zubiKako izbeliti zube je pitanje koje sebi danas postavljaju milioni ljudi širom sveta. To je postalo bitno, kao što je važno imati bujnu i sjajnu kosu. Poneki preteruju sa tretmanima i pastama za izbeljivanje, pa zubi izgledaju i belje nego što je to prirodno. Osim toga sve to prilično košta , a ne može se reći da je baš zdravo. Međutim, sva sreća pa postoje alternative. Da bi zubi izgledali prirodno beli, moguće je to postići prirodnim putem. Izgleda da vredi pokušati izbeliti zube kod kuće na prirodan način, bez upotrebe hemikalija.

Zašto zubi vremenom požute

Postoji više činilaca koji imaju ulogu u tome zašto zubi vremenom izgube prirodnu belu boju.  Vrlo je važno kakvu hranu i piće konzumirate. Oralna higijena je vrlo bitna za zdravlje i boju zuba. Neko ima genetske predispozicije da mu zubi budu takve boje. Hrana mora da se jede, ali kafa, alkohol i duvan, ne moraju da se koriste. Poznato je da kafa, crno vino i cigarete mogu da promene boju zuba, naročito ako se redovno koriste. Nekim ljudima od duvana požute prsti, brkovi ili čak kosa, pa kako ne bi zubi. Normalno i starenje ima svoju ulogu. Vremenom se spoljašnji zaštitni sloj zuba i gleđ istroše, pa zubi lako požute. Izgleda da neku ulogu ima i ph vrednost u ustima. I sve su to neke normalne stvari, ali šta onda raditi i kako izbeliti zube.

Kako izbeliti zube sodom bikarbonom i jagodama

Poznato je da se soda bikarbona koristi za različite namene, od čišćenja u kuhinji do spoljašnje i unutrašnje upotrebe za čoveka. Soda bikarbona može da očisti i zube. Osim toga ona je alkalna pa smanjuje kiselinu u ustima, a uništava i gljivice. Koristi se i u nekim kupovnim pastama za zube. Potrebna nam je soda bikarbona koja sme da se koristi u ishrani, bez aluminijuma. Možda je već imate kod kuće. Prirodno izbeljivanje zuba sodom bikarbonom  i limunovim sokom smo već pominjali, a sada ćemo pomenuti izbeljivanje zuba upotrebom sode bikarbone, jagoda i soli. Jagode spadaju među najbolje voće za izbeljivanje zuba. Sadrže mnogo vitamina C, enzime i korisne kiseline. Mogu pomoći da se izbele zubi i uklone mrlje. Znači pravimo priodnu pastu za beljenje zuba od jagoda. Zvuči sjajno. Izgnječiti 3 jagode u kašu, pa umešati sa pola kašike sode bikarbone, prstohvat soli i to je to. Nanesite dobar deo paste na četkicu, pa na zube kao kad perete zube. Ostaviti da odstoji na zubima 5 minuta, a onda isprati. Ovo je najbolje raditi pred spavanje.
Da rezimiramo. Upotrebom sode bikarbone zubi će kroz neko vreme zaista izgledati belji, ali normalno prirodno beli, a ne preterano beli kao kad bi koristili neke tretmane.

Pogledajte još kako izbeliti zube sa aktivnim ugljem

Ako probate neki od načina za izbeljivanje zuba podelite sa nama u komentarima kakvi su efekti. Ako vi znate još neki način za prirodno izbeljivanje zuba napišite u komentaru.

pasta

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!