Evo šta se dešava kad prespavate sa lukom u čarapama

Da li je luk čak i moćniji prirodni lek nego što se dosad mislilo. U hrani je jedan od najčešćih sastojaka, ali može se koristiti i spolja, tako da je možda i najinteresantniji kao lek luk u čarapama. Sigurno ste to već negde čuli ili videli, ali hajde da vidimo šta se stvarno dešava kada spavamo sa lukom u čarapama. Za ovaj eksperiment možete koristiti ljubičasti luk, srebrenjak ili običan luk. Isecite luk na pola. Jedna polovina se postavlja na dno svakog stopala, tako da sečeni deo dolazi u dodir sa kožom, a preko se navlače čarape da se učvrsti luk. Ostavite tako luk u čarapama tokom noći dok spavate. Ono što je neverovatno, ali sigurno, luk ne deluje samo spolja na kožu na koju se naslanja, već deluje mnogo dublje.

Kako deluje luk u čarapama

Verotano ćete tokom noći osetiti miris luka, pa možda čak i ukus luka u ustima, iako ga ne jedete.
Teško je reći da li luk ulazi u telo i izvalči otrove iz njega preko nogu, ali je sasvim izvesno da se dešava neka detoksifikacija.
Ono što je najbolje, luk ne deluje samo spolja, gde zaista može pomoći kod nekih bolesti stopala kao što je kurje oko i sl. Luk u čarapama može da ublaži simptome prehlade ili alergije. Smanjuje se sekrecija sluzi i simptomi polako nestaju. Stvarno treba probati, jer ne može ništa da se izgubi, pa čak i nastaviti sa upotrebom, ako daje rezultate. Štetnih efekata luk nema. Jedino što može da vam smeta je miris luka.
Kada se luk iseče na pola on ima svojstvo da privlači i upija neprijatne mirise iz prostorija. Na primer iz frižidera, zatim u kupatilu i sl. U početku se naravno oseti jak miris luka, ali kasnije ne toliko. Na sličan način, kada se drži luk u čarapama, on upija neprijatne mirise, ali ne samo njih nego i otrove iz organizma.

Isceljujuća moć luka

Luk je poznat kao prirodni antibiotik, koji deluje protiv bakterija, virusa i gljivica. Luk je bogat sastojcima koji sadrže sumpor, a zbog toga ima karakterističan jak miris. Ovaj sumpor pomaže detoksifikaciju tela, a posebno jetre. Veruje se da čisti organizam od teških metala, olova i kadmijuma. Luk je bogat izvor flavonoida kvercetina, koji je moćan antioksidans. Kvercetin razređuje krv, uklanja ugruške, snižava holesterol, deluje protiv astme, bronhitisa i groznice, dijabetesa, arteroskelroze i različitih infekcija.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!