Sok od breskve recept kako se pravi

sok od breskveNapraviti domaći sok od breskve je sasvim jednostavno po ovom receptu. Kako se pravi, zavisi od toga koliko gust sok želimo da bude. Može se praviti sa sokovnikom, ali za pravljenje gustog soka od breskve preporučuje se blender. I tako na kraju na konzistentnost soka možemo uticati dodavanjem vode.

Breskve za sok

Breskve su divno voće, koje se jede na razne načine. Postoji na stotine recepata gde se koristi ovo voće. Sveže breskve su najbolje. U nekom trenutku ponuda ovog voća na pijaci je velika, breskve su sočne, a cena je pristupačna. To su idealni dani za pravljenje soka od breskve. Za pripremu soka potrebne su nam sveže i sočne breskve. Treba izabrati breskve koje su mirisne i donekle meke na dodir. Breskve koje su tvrde, zelene ili nezrele, nisu dovoljno sočne i nemaju taj neophodan miris i ukus. Osim toga ne mogu se adekvatno obraditi u blenderu i nećemo dobiti ono što želimo.

Sok od breskve priprema

Oljuštiti sočne breskve, odstraniti košticu i iseći na kriške. Sipati čašu vode u blender i dodavati breskve. Miksovati malo po malo, dok se ne dobije glatka masa kao kaša. Kad se utroše sve breskve dodati još čašu vode.Doda se vode po potrebi, da bi se uticalo na gustinu. Treba nam sok, a ne kaša.
Zrele breskve su prirodno slatke, tako da po mom mišljenju, nema potrebe dodavati šećer. Dodavanje zaslađivača i limunovog soka je opciono i zavisi od afiniteta svakog ponaosob. Limunov sok se dodaje iz razloga što održava boju, inače piće potamni. Užitak će biti potpun, ako sok od breskve rashladite sa nekoliko kockica leda.

Sastojci

6 breskvi
2 čaše vode
1 kašika soka od limuna (opciono)
zaslađivač (opciono)
kockice leda (opciono)

breskve

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!