Sok od zove recept bez šećera

zova1_malaSok od zove se pravi na različite načine. Naročito je poznat recept za sirup u koji ide mnogo šećera. Nasuprot tome, ovo je jedan recept za sok od zove bez šećera. Ako idemo logikom da je zova lekovita biljka, onda je najbolje koristiti je tako da podržava zdravlje, a ne da odmaže. Nema sumnje da velike količine šećera u sirupu nisu zdrave, zato predlažemo da obratite pažnju na ovaj jednostavan recept.

Recept za sok od cvetova zove

Sveže ubrane cvetove zove potopite u bokal ili teglu hladne vode, najbolje izvorske. Naka sve odstoji 24 sata. Potom procedite sok i dodajte ceđeni sok limuna. Kao prirodni zaslađivač se koristi stevija ili ako vam nije dostupna može i med.

Sastojci

10 cvetova zove
1,5 l izvorske vode
1 ceđeni limun stevija prirodni zaslađivač

Tačno je da ovakav sok od zove ne može da stoji, nego treba da se popije isti dan (možete da ga čuvate u frižideru 24 sata). Ali vi možete da napravite sok od zove ponovo (kao što vidite jednostavno je) i da uživate u svežem soku tokom maja i juna meseca, kada cvetova zove ima u izobilju. Prednost ovog soka od zove je što nema šećera ni konzervansa, pije se svež, mogu da ga koriste i dijabetičari, te osobe koje su na dijeti. Kada prođe sezona cvetanja zove tu nije kraj, jer posle možete da napravite sok od zovinih bobica.

sok od zove bez secera

Share Button
loading...

Jedno mišljenje na „Sok od zove recept bez šećera“

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!