Sirup za kašalj od lovora

lovorov listLovorov list za kašalj se koristi od davnina. Jedna od najboljih opcija je da se napravi domaći sirup za kašalj od lovora i to svi možemo kod kuće. Lovorov sirup se  u praksi pokazao, kao vrlo efikasno sredstvo protiv kašlja. Neki ljudi koji su probali sirup od lovora, tvrde čak da je to najefikasniji sirup za kašalj, od svih koje su koristili. Pravi se ovaj sirup za kašalj od lovorovog lista i još nekoliko sastojaka. Ispada da se sastojci za njega kriju u svakoj kuhinji. Ponekad nam je svima potreban sirup za kašalj. Retko ko pregura zimu, a da se ne nakašlje. Zato sačuvajte negde ovaj koristan recept, jer će vam možda zatrebati.

Sirup od lovora recept kako se pravi

Potrebni su listovi lovora, koje uglavnom svako već ima u kuhinji, jer se koriste kao začin. Još je potreban smeđi šećer i naravno voda. Sve ovo se kuva od 6 minuta. Ostaviti da se prohladi. Med i isceđeni limun dodati na kraju i dobro promešati. Treba uzimati po kašičicu više puta na dan ili sa svakim napadom kašlja. Sirup od lovora se može čuvati nekoliko dana u frižideru, ali bolje je praviti novi i svež svaki dan, po potrebi.

Sastojci

2 dl vode
10 listova lovora
1 limun
4 supene kašike smeđeg šećera
2 kašike meda

Alternativa ovom sirupu je čaj od lovorovog lista o kome smo već pisali ovde.

Kako deluje lovorov list

Lovorov list ima jak analgetički efekat. Deluje protiv glavobolje i zaustavlja infekcije. Kao što smiruje kašalj, štiti organizam od infekcija i ima ulogu u održavanju dobre probave. Lovorov list ne bi trebalo koristiti duže od 30 dana, pa onda praviti pauzu minimum 15 dana. Nije za decu i trudnice.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!