Zapalite lovorov list i evo šta će se desiti

Lovor je poznata mediteranska biljka, čiji se listovi koriste u kulinarstvu. Nešto manje je poznat kao efikasan lek protiv kašlja u vidu čaja ili sirupa. O tome smo već uradili video, koji možete pogledati na našem kanalu. A danas palimo listove lovora, pričamo o lovorovom listu i njegovoj ulozi u aromaterapiji.

Antistres efekat

Ruski naučnik Genadij Malahov tvrdi, da lovor oslobađa ljude neverovatne količine stresa i napetosti. Znamo da savremeni način života sa sobom nosi stresne situacije, tako da nam je potrebno opuštanje. Za to nam je dovoljna samo jedna biljka, a to je lovor. Mnogi već imaju kod kuće listove lovora. Treba probati.

Zapalite lovor

Sve što je potrebno je da u pepeljari, adekvatnoj metalnoj ili keramičkoj posudi, koja podnosi visoku temperaturu, zapalite nekoliko suvih listova lovora. Upalite listove upaljačem. Budite oprezni. Napustite prostoriju na 5-10 minuta, zbog dima. Kada se vratite u prostoriju osetićete prijatan miris, koji opušta. Sagorevanjem suvih listova lovora oslobađaju se određene supstance, koje su zaslužne za prijatan miris i drugačiju atmosferu u prostoriji. Udahnite duboko i prepustite da ovaj miris umiri duh i telo.

Aromaterapija

Aromaterapija je alternativni oblik lečenja, star više hiljada godina, gde na nas deluju supstance koje isparavaju. Danas se uglavnom koriste eterična ulja, a nekada su se biljke palile, da bi se ispitalo dejstvo njihovih isparenja na čoveka. Ova ulja se koriste u aromaterapiji, za masažu i opuštanje. Istovetno dejstvo, protiv stresa, će imati etarsko ulje lovora, kao kad palite listove lovora.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!