Čaj od koprive za kosu celulit protiv akni u trudnoći

caj od kopriveČaj od koprive sadrži dosta gvožđa, pa deluje protiv anemije u trudnoći i uopšte, na jačanje organizma. Čaj od koprive za kosu utiče na jačanje korena kose i sprečavanje opadanja.  Pozitivne efekte ispoljava protiv akni, urinarnih infekcija, za celulit, za alergije. Ljudi koji uzimaju čaj od koprive imaju više snage i energije.

Kopriva za kosu

Kopriva se za kosu koristi od davnina. Mnogi šamponi za kosu sadrže i koprivu. Ali i običan čaj od koprive za kosu može biti vrlo koristan, ako se koristi spolja i iznutra. Jedan od razloga za slabljenje kose, gubitak i opadanje kose može biti nedostatak gvožđa. Ako je to slučaj i kod vas, onda će vam čaj od koprive pomoći. Industrija nudi niz skupocenih preparata za kosu, koji navodno deluju protiv opadanja kose, a vi dok isprobate sve možete potrošiti mnogo novca, a rezultati da izostanu. Zato treba probati, čaj od koprive koji nije skup, a koristan je. Ispijanje čaja od koprive može pomoći u bitci protiv gubitka kose, za zdravu kožu glave i podsticaj rasta kose. Ispiranje kose sa čajem od koprive, koji je bogat gvožđem, sprečava opadanje i promoviše rast kose. Dakle ovaj čaj je najbolje koristiti i spolja i iznutra.

Kako napraviti čaj od koprive

Supenu kašiku suvog lista koprive preliti sa 2 dl ključale vode. Ostaviti 20 minuta pa procediti. Piti do 3 šolje čaja na dan. Za spoljnu upotrebu ide nešto jači čaj, pa možete staviti 2 kašike koprive na 2 dl vode. Kada čaj odstoji i prohladi se, onda polivate kosu sa masiranjem temena. Nakon držanja na kosi oko 10 minuta, isperite kosu. Čaj od koprive primenjen spolja na kosu može pomoći i protiv peruti.

Kopriva za celulit

Čaj od koprive za celulit pomaže i to pre svega u prevenciji od nastanka celulita. Ovaj čaj izvanredno čisti organizam i odličan je diuretik. Kopriva podstiče cirkulaciju i detoksifikaciju tela, pa je prema tome vrlo teško da se u takvim okolnostima celulit razvija. Višak vode i masnoće se izbacuje iz organizma.

Čaj od koprive protiv akni

Još jedan sjajan efekat čaja od koprive je čišćenje lica od akni. Mnogi travari preporučuju čaj od koprive protiv akni, odnosno za čišćenje lica. Potpuno ima logike da ovaj čaj deluje na čišćenje lica od akni, ako deluje na čišćenje celog organizma. Vredi probati. Neki kažu da treba piti čak 1 l čaja na dan, ali mi bi se zadržali na onom 3 šolje dnevno. Ostatak možete iskoristiti za umivanje lica.

Čaj od koprive u trudnoći

Jedno od pitanja koje monoge trudnice postavljaju je, da li se sme piti čaj od koprive u trudnoći. Poznato je da treba biti na oprezu, prilikom konzumiranja čajeva u trudnoći.  Čaj od koprive je jedan od onih koji mogu da se piju u trudnoći. To je vrlo značajno sa stanovišta nedostatka gvožđa. Naime, poznato je da se većina trudnica u manjoj ili većoj meri suočava sa trudičkom anemijom, koja je postedica stanja u kome se nalazi i ubrzanog razvoja ploda. Tako da upravo čaj od koprive u trudnoći može dobro doći, jer je bogat gvožđem. Koje količine čaja trudnica sme da pije, najbolje da odredi njen lekar, koji vodi trudnoću.

kopriva

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!