Samo pomešajte origano limun i med i bićete zahvalni na ovom receptu

U pitanju je magični napitak koji se pravi od origana, limuna i meda, a pruža mnogo koristi za zdravlje. Ovaj napitak prirodno podiže imunitet, koristi se preventivno protiv respiratornih infekcija i usporava starenje. Napitak je prepun antioksidanasa i donosi ozbiljne koristi za zdravlje.

Origano

Za ovaj recept potreban nam je origano. To je mediteranska biljka, koja je kod nas poznata dominantno kao začin. Može se koristiti sušeni origano, koji ima da se kupi tamo gde se prodaju začini. Origano unapređuje imunitet i bori se protiv virusa. Ima izdraženo antibakterijsko i antigljivično dejstvo. Origano je prirodni analgetik i pomaže kao tretman protiv nesanice, stresa, glavobolje, umora i bolova u mišićima. Koristan je za digestivno zdravlje i pomaže održavanju normalne telesne težine i normalnog nivoa šećera u krvi.

Limun

Limun je bogat antioksidansima i vitaminom C, što unapređuje imunitet i pomaže protiv respiratornih infekcija. Antioskidansi iz limuna se bore protiv slobodnih radikala, usporavaju proces starenja, a to se primećuje na svežijem izgledu kože. Limun je odličan i za mršavljenje.

Priprema

Sipajte 1 kafenu kašiku origana na 2 dl ključale vode i poklopite. Ostavite tako da stoji 15 minuta, a potom procedite. Neka se potpuno ohladi, zbog dodavanja limuna i meda. Iscedite sok od pola limuna i dodajte u potpuno ohlađen čaj od origana. Tako pripremnjen napitak može da se zasladi sa jednom kašikom prirodnog meda. Ako hoćete da smršate ili imate povišen šećer u krvi, onda se pije bez meda. Pije se jedna šolja dnevno pre jela. Trudnice i dojilje ne treba da koriste origano.

Share Button
loading...

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!